Türkiye (Son Dakika) Antalya'da orman yangının felaketi fotoğraflara yansıdı

Antalya'da orman yangının felaketi fotoğraflara yansıdı

Paylaş
Antalya'da orman yangının felaketi fotoğraflara yansıdı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan ormanlık alanda sabah saatlerinde çıkan orman yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın, rüzgarın etkisiyle turizm bölgesi Adrasan’a da yayıldı. Felaketin boyutu ise vatandaşlar tarafından çekilen fotoğraflara yansıdı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangını, geniş bir alanda devam ediyor. Orman yangınına, 50 arazöz, 4 amfibi uçak, 7 helikopter ve 6 dozerle müdahale ediliyor. Bazı seralara zarar veren yangının daha büyük bir alana yayılmaması için ekipler yoğun mücadele veriyor.

Haberin Devamı

Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, “Orman bölgesine yakın ve orman içerisinde seralarda büyük ölçüde zarar var. Hepsi yandı. Birkaç tane işçi evi dediğimiz küçük ev yandı. Aktaş mevkiinde normal bir ev yandı. Orman içerisi ve yakınındaki tüm evler boşaltıldı" dedi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kumluca ilçesi Mavikent Mahallesi Karaöz mevkisinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle yayıldı.

Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan 7 yangın söndürme helikopteri ve 4 amfibik uçak ile karadan 50 arazöz, yaklaşık 300 orman işçisi ve 6 iş makinesiyle müdahale ediyor.

Kumluca ve çevre ilçelerin belediyelerine ait itfaiye araç ve ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Haberin Devamı

Yangının denize yakın bir bölgede etkili olması nedeniyle uçak ve helikopterler sıklıkla su alarak alevlerin üzerine bırakabiliyor.

Yangının çıkış noktasına ulaşımın güç olması nedeniyle ekipler, sık kızılçam alanında yol açma çalışması yürütüyor.

Bazı seralara zarar veren yangının daha büyük bir alana yayılmaması için ekipler yoğun mücadele veriyor.

Güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri de vatandaşların yangın bölgesine yaklaşmasına izin vermiyor.

Bu arada, seralara yakın bir yerden başladığı tahmin edilen yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

"SERALAR YANDI"

Özellikle seralarda büyük ölçüde zarar meydana geldiğini belirten Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, “Orman bölgesine yakın ve orman içerisinde seralarda büyük ölçüde zarar var. Hepsi yandı. Birkaç tane işçi evi dediğimiz küçük ev yandı. Aktaş mevkiinde normal bir ev yandı. Tam kontrol altına alındı derken rüzgarın etkisiyle tepeye doğru tekrar başladı. Şu anda helikopter ve uçaklar müdahale ediyor ama pek kontrol altına alınabilmiş değil. Alan çok geniş” açıklamasında bulundu.

"EVLER BOŞALTILDI"

Yangının sadece orman içerisindeki evlerde tehdit oluşturduğunu aktaran Göven, “Orman içerisi ve yakınındaki tüm evler boşaltıldı. Herhangi bir can kaybı ya da yaralımız yok. İtfaiye ekiplerimiz ve orman müdürlüğümüze bağlı ekipler hem yerden hem karadan canla başla müdahale ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yangın, rüzgarın etkisiyle Adrasan’a doğru yayıldı. Söndürülemeyen yangına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Yangında 2 odalı bir depo ve 4 tane sera zarar görürken 2 itfaiye eri ve bir vatandaş ise dumandan etkilendi.

Yangının çıktığı alan denize yakın olduğundan dolayı helikopterler vakit kaybetmemek için, suyu denizden alıyorlar. Ekipler, yangının daha fazla bir alana yayılmaması için adeta zamanla yarışıyor.