Türkiye (Son Dakika) Antalya’da sağanak yağış hayatı felç etti

Antalya’da sağanak yağış hayatı felç etti

Paylaş
Antalya’da sağanak yağış hayatı felç etti

Antalya’da kuvvetli yağış Konyaaltı ile Kemer ilçesinde sele neden olurken, Konyaaltı sahilinde dev dalgalar oluştu

Antalya’da dün akşam saatlerinden bu yana devam eden sağanak yağış etkisini artırdı.

Haberin Devamı

Şehir merkezinde yer yer rüzgarın ve yağışın hızının değiştiği gözlemlenirken, bazı ilçelerde sel ve taşkınlara karşı önlem alındı. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde ise kuvvetli rüzgarın etkisiyle dev dalgalar oluştu. Boyu yaklaşık 2,5 metreye varan dalgalar, görsel bir şölen oluşturdu.

KÖPRÜ TRAFİĞE KAPANDI

Yaşamı olumsuz etkileyen yağışlar nedeniyle şehrin bazı yerlerinde su taşkınları meydana geldi. Bazı caddeleri kaplayan sular nedeniyle sürücüler güçlükle ilerledi. Konyaaltı ilçesinden geçen Boğaçayı Deresi taştı. Taşkın nedeniyle Çakırlar mevkisindeki köprü trafiğe kapandı. Boğaçayı Deresi'nin taşıdığı çamurlu su nedeniyle Konyaaltı sahilinde bir bölümün rengi kahverengiye döndü.

DENİZİN RENGİ DEĞİŞTİ

Haberin Devamı

Aşığı yağış nedeniyle Kemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Göynük Kanyonu'ndan gelen derede de suların yükseldiği görüldü.

Sular dere üzerindeki köprüyü tamamen kapatırken, Beldibi ve Göynük Mahallelerini birbirine bağlayan Çomaklar mevkiindeki köprü tamamen sel suları altında kaldı. Köprüde ulaşım sağlanamazken, Göynük Deresi'nin denize döküldüğü noktada da deniz kahverengiye büründü. Kemer ilçesi Kuzdere bölgesinde oluşan selde de Ağva Deresi deniz ile buluştu.

METREKAREYE 460 KİLOGRAM YAĞIŞ

Antalya'da etkili olan yağış nedeniyle Kemer ilçesi Ovacık mevkiine son 19 saatte metrekareye 460 kilogram yağış düştü. Yüksek kesimlerde devam eden sağanak yağışın etkisiyle suları yükselen Ağva Deresi mahalleler arasında ulaşımı sağlayan köprüleri tehdit etmeye başladı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ

Kumluca ilçesinde de Kasapçayırında trafoya yıldırım düştü. yıldırım düşmesi nedeniyle İlçe genelinde elektrik verilemiyor. Ekipler ilçeye elektrik verilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

ŞİDDETLİ ŞEKİLDE ETKİLİ OLDU

Antalya kent merkezinde de sabah saatlerinde başlayan yağışlar etkisini sürdürüyor. Yağışlar nedeniyle Döşemealtı ilçesine 130, Antalya merkeze de 80 kilogram yağış düştü.

Diğer yandan Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Sarısu Mahallesi'nde Gökdere'nin bitişiğindeki cadde, suyun yolu kapatma tehlikesi nedeniyle belediye tarafından güvenlik amacıyla kapatıldı. Araçlar belediye çalışanları tarafından farklı istikametlere yönlendirildi.

Haberin Devamı

ANTALYA (İHA)