Gündem Antalya'da yağışlar can aldı

Antalya'da yağışlar can aldı

Paylaş
Antalya'da yağışlar can aldı

Antalya'da su taşkınının yaşandığı Abdurrahmanlar mevkiinde sel sularının içinden bir ceset çıkarıldı

Antalya'da sel taşkının yaşandığı Abdurrahmanlar mevkiinde sel sularının içinden bir ceset ve bir araç çıkartıldı. Çıkarılan cesedin Ali Tok' a ait olduğu belirlendi .

BOTLAR VE HELİKOPTERLE KURTARILDILAR

Antalya'da etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Gebiz Çayının taşması sonucu yaşadıkları çadırlarda mahsur kalan 17 kişi, helikopter ile kurtarıldı. Sele kapılan bir otomobilden kendi imkanlarıyla çıkan 2 kişi ise tırmandıkları ağaçta mahsur kaldı.

Abdurrahmanlar Mevkii'nde 51 yaşındaki Mustafa Dolapçı ve 30 yaşındaki Ali Rıza Türktaş'ın içinde bulunduğu otomobil, sel sularına kapıldı.

Sürüklenen araçtan kendi imkanlarıyla çıkan Dolapçı ve Türktaş, bir ağaca çıkıp cep telefonuyla yakınlarını aradı. Yakınlarının ihbarı üzerine 2 kişiyi kurtarmak için olay yerine Sivil Savunma ekipleri sevk edildi.

Çalışmaların akıntının yavaşlaması ve havanın ağarmasıyla yeniden başlayacağı belirtildi. Yaklaşık 6 saatten beri kurtarılmayı bekleyen iki kişiden Mustafa Dolapçı'nın kısa bir süre önce bağırmayı bıraktığı öğrenildi.

Bu arada Dolapçı ve Türktaş'ın yakınları, olay yerine geldi. Bölgede yaşadıkları çadırlarda mahsur kalan altısı çocuk 17 kişi ise Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na ait helikopter ile kurtarıldı.

Akif ARICI-Göksel YAPAR-Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA (DHA)