Yaşam Antalya'nın Onur Ödülü Umur Bugay'a

Antalya'nın Onur Ödülü Umur Bugay'a

Paylaş
Antalya'nın Onur Ödülü Umur Bugay'a

3. Antalya Televizyon Ödülleri kapsamında yapımcı ve yönetmen Umur Bugay'a 'Onur Ödülü' verilecek

Antalya Televizyon Ödülleri kapsamında her yıl Türk televizyon sektörüne önemli katkılarda bulunmuş, halkın takdirini ve beğenisini kazanmış, toplumsal sorumluluk bilinciyle görev yapan kişi veya kurumlara ''Onur Ödülü'' veriliyor.

Haberin Devamı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Antalya Televizyon Ödülleri kapsamında yönetmen, senarist, yapımcı Umur Bugay'a ''Onur Ödülü'' verilmesi kararlaştırıldı.

Umur Bugay'a ödülünün 21 Nisanda Mardan Palace Otel'de düzenlenecek törenle verileceği belirtildi.

Bugay'ın Türk televizyon tarihinde bir fenomen haline gelen, en uzun soluklu komedi dizilerinden ''Bizimkiler'' adlı yapımla sektöre sağladığı katkı dolayısıyla ödüle layık görüldüğü bildirildi.

UMUR BUGAY KİMDİR?

Ankara'da 1941'de doğan senarist, yapımcı, yönetmen, oyuncu, dramaturg, yazar Umur Bugay, 1964'te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. Sanat yaşamına Arena Tiyatrosu'nda başlayan Bugay, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Halk Oyuncuları ve Dostlar Tiyatrosu'nda oyuncu, yönetmen, dramaturg olarak görev yaptı. 1972'de oyun yazarlığına başlayan Bugay'ın yazdığı oyunların çoğu Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda sahnelendi.

Haberin Devamı

1975'ten sonra çeşitli gazete ve dergilerde mizah ağırlıklı öyküleri ve röportajları yayımlanan Bugay, Milliyet Çocuk Dergisi'nde söyleşiler yazdı. 1974'te bir çingenenin yaşamını konu alan ''Cemil'' adlı senaryoyu yazarak sinemaya ilk adımını attı. 1975'te çekilen Hababam Sınıfı filminin senaryosu da Bugay imzası taşıyor.

Bugay, Bizimkiler'in setinde.

Bazı filmlerin yapımcılığını da üstlenen Umur Bugay'ın gülmece öykülerden oluşan ''Türk Küçükleri'' adlı kitabı bulunuyor. ''Pir Sultan Abdal'' oyunuyla DİSK tarafından 1970'te ''En İyi Yönetmen'' ödülüne layık görülen Umur Bugay, Altın Portakal Film Festivali'nde ''İşte Hayat'' adlı filmin senaryosuyla 1976 yılı, ''Çöpçüler Kralı'' adlı filmin senaryosuyla 1978 yılı ''En İyi Özgün Senaryo'' ödüllerine değer görüldü.

Bugay'ın imzasını taşıyan tanınmış dizi ve filmler arasında Rating Kasabası, Büyük Umutlar, Hayat AŞ, Zor Adam, Deli Yusuf, Tuzak, Hasip ile Nasip, Hababam Sınıfı, Aslan Bacanak, Pisi Pisi, Kapıcılar Kralı, Çöpçüler Kralı, Yoksul, Davacı, Düttürü Dünya, Postacı, Duruşma, Rus Gelin, Haneler, Reklamlar, Bizimkiler, Yazlıkçılar, Saygılar Bizden, Oğlum Adam Olacak, Komşu Komşu, Koltuk Sevdası yer alıyor.

Haberin Devamı