Yemek Antep fıstıklı kurabiye tarifi: Antep fıstıklı kurabiye nasıl yapılır?

Antep fıstıklı kurabiye tarifi: Antep fıstıklı kurabiye nasıl yapılır?

Paylaş
Antep fıstıklı kurabiye tarifi: Antep fıstıklı kurabiye nasıl yapılır?

Çay ve kahvenin yanına kurabiyeler oldukça yakışır ve molanızı lezzetlenir. Antep fıstıklı kurabiye tarifi, daha önce yediğiniz hiç bir kurabiyeye benzemeyecek kadar güzel ve lezzetli bir tarif. Sevdiklerinize Antep fıstıklı kurabiye yapmak istiyorsanız yada Antep fıstıklı kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız "Antep fıstıklı kurabiye tarifi, Antep fıstıklı kurabiye nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Çay ve kahve molalarını enfes bir tatla lezzetlendirmek istiyorsanız Antep fıstıklı kurabiye tarifi tam size göre olacaktır. Eğer Antep fıstıklı kurabiye tarifi arıyorsanız yada Antep fıstıklı kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız "Antep fıstıklı kurabiye tarifi, Antep fıstıklı kurabiye nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Antep fıstıklı kurabiye tarifi

Antep fıstıklı kurabiye malzemeleri

- 95 gr tereyağı

- 65 gr toz antep fıstığı (yarım su bardağı)

- 65 gr toz şeker (yarım su bardağı)

- 140 gr un ( 1 su bardağı + 1 çay bardağı )

- 1 adet yumurtanın akı

Antep fıstıklı kurabiye yapılışı

Karıştırma kabına 1 su bardağı un, toz şeker, toz Antep fıstığı ve soğuk tereyağını ekleyip kum gibi oluncaya kadar yoğurun. 1 yumurta akı ve 1 çay bardağı unu ekleyerek hamuru toparlayın. Antep fıstıklı kurabiye hamurundan 20 eşit parça koparın. Her parçayı elinizle yuvarlayın ve 2 cm aralıklarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tırtıklı bir bıçak yardımıyla üstüne çizgiler atın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Soğuduğunda servis edin.

Haberin Devamı