Antalya ANTGİAD, gazetecilerle buluştu

ANTGİAD, gazetecilerle buluştu

Paylaş
ANTGİAD, gazetecilerle buluştu

ANTGİAD, gazetecilerle buluştu

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, sektörel sorunları ele aldı.

ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Muratpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. ANTGİAD Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen toplantıya Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, Antalya Basın Cemiyeti Genel Sekreteri Cem Çon, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Özel, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

'PAYLAŞTIKÇA ÜRETKENLİK ARTIYOR'

Osman Sert, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. ANTGİAD olarak Antalya'da gençlerin bir şeyler üretip katma değer yaratabileceğini göstermeye çalıştıklarını belirten Osman Sert, “Özellikle pandemi sürecinde dernekçilik anlayışını paylaşmakta zorlandık, çünkü dernekler sosyal yapılar ve birlikte, bir arada oldukça, paylaştıkça üretkenlik artabiliyor. Zor zamanlar yaşadık ama ciddi anlamda bir üretkenlikle bu dönemi geçirdiğimizi düşünüyoruz. Yaklaşık 2'nci yılımızı doldurduk ve önümüzde 2 yıl daha var. Yaklaşık 252 faaliyet gerçekleştirmişiz. Bu faaliyetler arasında birçok projeminiz var" dedi.

'YEREL BASINA ABONE OLUN' ÇAĞRISI

AGC Başkanı İdris Taş, eskiden gazetecilerin çok daha farklı hakları olduğunu hatırlattı. Basın kartı kimliğinin bir onur olduğunu belirten Taş, basın kartı kimliğini korumaya çalıştıklarını ifade etti. İdris Taş, “10 Ocak'ı Çalışan Gazeteciler Günü'nü bayram olarak değil, mücadele günü olarak kabul ediyoruz. Bu mücadele günümüz devam edecek. Günümüzde basın büyük sıkıntılardan geçiyor. Her şeyin fiyatı arttı, Basın İlan'dan gelen reklam fiyatları artmadı. Böylesine zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmek isteyen meslektaşlarım, gazeteler, radyolar ve televizyonlar ayakta kalmak için canla başla mücadele ediyor. Turizmden tarıma kadar tüm iş adamları en az bir yerel gazeteye abone olsun. En az bir yerel televizyonu birinci sıraya yerleştirsinler. Mutlaka yerel radyoları dinlesinler. Mutlaka yerel haber sitelerimizi takip etsinler. Çünkü her birini dinlemesi, sitelere girmesi, abone olunması onlara yapılan en büyük iyiliktir" diye konuştu.

'İSTİHDAM, VERGİ, MAALİYET SORUNLARI VAR'

Antalya Basın Cemiyeti Genel Sekreteri Cem Çon, basın olarak çok ciddi problemler olduğunu belirtti. Çözüm konusunda tam muhatap bulamadıklarını aktaran Cem Çon, “Yerel basında da sorunlar var. Yerel basın istihdam, vergi, maliyetler ve döviz kurları gibi problemler var. Dünyaya bir kez daha gelsem gazeteci olurdum. Hepimizin günü kutlu olsun" dedi.

'VERGİLERİN ALINMAMASI, EKİPMANA RAHAT ULAŞILMASI GEREKİYOR'

TFMD Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Özel ise “Hepimiz çalışan gazetecileriz. Arkadaşlarımızın ekipman edinmesinde çok ciddi maliyetler var. Bir kamera ya da fotoğraf makinesi almak yüzde 50'ye yakın bir vergiye denk geliyor. Bununla ilgili uğraşıyoruz ve çalışıyoruz. En azından basın kartı sahiplerinden bu vergilerin alınmaması, arkadaşlarımızın ekipmana daha rahat ulaşması gerekiyor. Çünkü bu ekipman olmadığında size gelecek bir görsel yok. Sadece yazı okuyabileceksiniz. Bu maliyetlerin tamamının düşürülmesi lazım. Bugün bir kutlama günü değil de daha çok sorunlarımızı aktarabileceğimiz bir gün gibi geliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı