Eğitim - Kariyer AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır?

AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır?

Paylaş
AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri dün başladı. Öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini AÖF otomasyon sisteminden gerçekleştirebilecek. Peki, "AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır?" İşte detaylar...

11 Şubat itibariyle Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi kayıtları başladı. Adaylar internette "AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır?" sorusunu aratıyor. İşte detaylar…

Haberin Devamı

BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Güz döneminin sona erişiyle birlikte bahar döneminin kayıt tarihleri ve nasıl yapılacağı araştırılmaya başlandı. Kayıtlar 11-22 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak.

AÖF KAYIT YENİLEME

11 Şubat 2019 itibariyle başlayan kayıt yenileme işlemleri 22 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler elektronik ortamda kayıt yenileme işlemlerini yapabilecekler.

Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir. Öğrenci, ders seçim (ekle/sil) işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o dönem için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez. Öğrenci tarafından ders seçilmediğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez. Öğrenciler FF harf notlu derslerini seçmeyebilir. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, seçmedikleri FF harf notlu dersleri dersin açıldığı sonraki dönem/dönemlerde almak zorundadır.

Haberin Devamı

Kayıt yenileme tarihleri içinde ödeme yapmadığınız sürece ders seçim (ekle/sil) işlemi yapabilirsiniz. Yapacağınız ödeme tutarları alacağınız derslerin kredisine göre belirlenmektedir. Ders seçim (ekle/sil) işlemi sonucunda alınan derslerin toplam kredisine göre ödeme bilgileri oluştuğundan, ödeme yapıldıktan sonra ders seçim (ekle/sil) işlemi yapılması mümkün değildir. 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi itibarıyla ders seçimi öğrenciye bırakıldığından, mazeretli ders ekleme işlemi yapılmayacaktır.

Lisans programlarında 1 inci yarıyıldan ders alan öğrenci 5'inci ve 7'nci yarıyıllardan; 2' nci yarıyıldan ders alan öğrenci 6'ncı ve 8'inci yarıyıllardan; 3'üncü yarıyıldan ders alan öğrenci 7'nci yarıyıldan; 4'üncü yarıyıldan ders alan öğrenci ise 8'inci yarıyıldan ders alamaz. 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince zorunlu dersler olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II dersleri için bu madde uygulanmaz.

Lisans programında okurken önlisans diploması almak isteyen öğrenciler Yabancı Dil I-II ve Türk Dili I-II derslerini seçmeleri gerekir. 2018-2019 öğretim yılında Yatay Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler kayıt yenileme tarihlerinin son iki gününde ders seçebilir. 2018-2019 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ders seçimi yapmayacaklardır. Yabancı Dille öğretim yapılan programlarda dil yeterliğini sağlayamayanlar kayıt yeniletemeyecektir.

Haberin Devamı

Ders seçim işlemi üç aşamadan oluşmaktadır: Birinci aşamada aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir. İkinci aşamada ders seçim işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz. Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders seçim işlemini onaylamanız istenecektir. Yaptığınız ders seçim işlemini onaylamadığınız takdirde, ders seçim işleminiz geçersiz sayılacaktır. Ders seçimi işleminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçim işlemi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

Haberin Devamı

Ders seçim işlemini tamamlayan öğrenciler, bilgi amaçlı olarak 2018-2019 Öğretim Yılı Güz/Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasının çıktısını alabilir. Bu sayfada öğrencilerin ders seçim (ekle/sil) işlemi sonucunda; Alacağı Dersler, Bıraktığı Dersler, Ödeme Bilgisi, Sınav Merkezi Değişiklik Tarihleri ve Sınav Tarihleri bilgileri yer almaktadır.

ANADOLUM E-KAMPÜS KOLAYLIĞI

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi, hizmete sunduğu "Anadolum eKampüs" uygulamasıyla öğrencilerine öğrenim kolaylığı sağlıyor.

AÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, çağın teknolojisinin eğitim alanına yansımasında büyük rol oynayan AÜ Açıköğretim Sistemi, derslerin ünitelerine ait yazılı, görsel, işitsel ve görsel-işitsel tüm ders materyallerini, Anadolum eKampüs uygulaması aracılığıyla öğrencilerinin kullanımına sunuyor.Öğrenen analitiklerinin takibi, öğrenme yönetim sistemi, canlı ders platformu, mobil uygulama bileşenlerinden oluşan Anadolum eKampüs, 2 bin 500'ün üzerinde öğretim üyesinin katkılarıyla hazırlandı.

Haberin Devamı

Uygulama sayesinde öğrenciler işte, evde, otobüste, metroda çalışma imkanı bulabiliyor. Anadolum eKampüs'te, ünite özetlerinin 15 dakikalık videoları, kısa sesli özetler, bölümün diğer öğrencileriyle iletişim halinde olunabilecek eKantin ve Açıköğretim Sistemi'nin en beğenilen mobil uygulaması olan "Sorularla Öğrenelim" bölümü bulunuyor. Anadolum eKampüs, dilediği zaman öğrenme fırsatı sunmasının yanı sıra eş zamanlı olarak öğrenme ortamı kolaylığı da sağlıyor. Öğrenci, cep telefonu, tablet ya da bilgisayarıyla bireysel çalışma alanına ulaşabiliyor. Anadolum eKampüs, görsel, sesli, PDF ve etkileşimli olmak üzere toplam 16 farklı ders materyaliyle öğrencilerin öğrenme süreçlerine katkıda bulunuyor.