Gündem AÖF sınav giriş belgesi açıklandı mı? Sınav yerleri ne zaman belli olacak?

AÖF sınav giriş belgesi açıklandı mı? Sınav yerleri ne zaman belli olacak?

Paylaş
AÖF sınav giriş belgesi açıklandı mı? Sınav yerleri ne zaman belli olacak?

Bu ayın 12 ve 13'ünde AÖF'ün güz dönem sonu sınavları gerçekleşecek. Sıana 9 gün kaldı ve öğrencilerin aklı sınav giriş belgelerinde... Yüz binlerce öğrenci şimdi "AÖF sınav yerleri ne zaman belli olacak?" sorusunu soruyor.

AÖF sınav giriş belgesi açıklandı mı? Sınava 9 gün kala bu soru gündem olmuş durumda... Sınava girmenin olmazsa olmaz belgesi olan sınav giriş belgesi için nefesler tutulmuş durumda... Öğrenciler bu belgede yer alan sınav yerlerini sabırsızlıkla bekliyor. Peki ya Anadolu Üniversitesi'nden yapılan bir açıklama var mı?

Haberin Devamı

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Bir önceki AÖF sınav giriş yerleri 19 Kasım'da belli olmuştu, yani sınava 6 kala... Güz dönemi döen sonu sınavının ilk oturumunun 12 Ocak'ta gerçekleşeceği göz önünde bulundurulursa sınav giriş belgelerinin 6 Ocak'ta açıklanması bekleniyor. Fakat Anadolu Üniversitesi'nden konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmış değil... Sınav giriş belgeleri açıklandığında aşağıdaki linke tıklayınız.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

AÖF’TE BÜTÜNLEME VAR MI?

AÖF’ün bütünleme sınavını neden yapmadığına dair açıklama yapan Anadolu Üniversitesi, konuyu şu ifadelerle açıkladı; Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları kullanılmaktadır. Bu sistemde güz ve bahar dönemleri birbiri ile ilişkilidir. Güz döneminde bir öğrencinin başarısız olduğu bir dersi bahar döneminde genel not ortalamasını yükselterek kurtarma şansı vardır. Bütünleme sınavı uygulandığında dönemler arası bağlantı kopacağından ve sistemdeki “Uyarı” ve “Tekrar” durumları uygulanamayacağından öğrenci başarısı olumsuz etkilenecektir. Ders geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülecektir. Tüm bu açıklamalar sonucunda bütünleme sınavı uygulanması durumunda öğrencilerimizin dezavantajlı duruma geleceği değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı