Gündem AÖF sınavları ne zaman? Sınav giriş belgeleri yayınlandı mı?

AÖF sınavları ne zaman? Sınav giriş belgeleri yayınlandı mı?

Paylaş
AÖF sınavları ne zaman? Sınav giriş belgeleri yayınlandı mı?

AÖF Bahar dönemi kayıtları tamamlandı, kayıtlarını yenileyenler şimdi sınavlara odaklanmış durumdalar... Öğrenciler "AÖF Bahar dönemi vize sınavı ne zaman?" diye sorarken bir yandan da sınav giriş belgelerinin yayınlanıp yayınlanmadığını sorguluyor.

AÖF öğrencileri için artık yeni dönem başladı. Bahar dönemi kayıtlarının bitmesiyle sınava hazırlık süreci başladı. Yüz binlerce öğrenci sınav tarihlerini araştırıyor. Sınava girmek için olmazsa olmaz sınav giriş belgesinin ne zaman yayınlanacağı ise bir diğer araştırma konusu...

Haberin Devamı

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖF Bahar dönemi ara sınavı 13-14 Nisan tarihlerinde, dönem sonu sınavı 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. 2018-2019 öğretim yılı üç ders sınavı ise 20 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak. Sınav giriş belgeleri ise genellikle sınava 1 hafta kala açıklanıyor.

Sınavlar

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.

Sınavlar Türkiye'de sabah saat 9.30’da, öğlenden sonra saat 14.00’da, K.K.T.C. Lefkoşa’da ise sabah saat 08.30'da, öğlenden sonra ise saat 13.00'da yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.

Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.

Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TCKN ve şifreleri ile giriş yaparak kendi sayfalarından veya AÖF Bürolarından alabilirler.

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.

Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.

Haberin Devamı

Sınav Süresi ve Sınav Oturumları

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.

Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.

Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.