Gündem AÖF sonuçları açıklandı mı? Hangi gün açıklanacak?

AÖF sonuçları açıklandı mı? Hangi gün açıklanacak?

Paylaş
AÖF sonuçları açıklandı mı? Hangi gün açıklanacak?

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri 13-14 Nisan tarihleri arasında AÖF Bahar dönemi vize sınavına girdiler. Aradan geçen 9 günün ardından sonuçlar her bir öğrenci tarafından merak ediliyor. Kritik haftaya girilirken "AÖF sonuçları açıklandı mı?" sorusu da sıkça yöneltiliyor.

AÖF sonuçları açıklandı mı? Anadolu Üniversitesi tarafından 13-14 Nisan tarihleri arasında yüz binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi Bahar dönemi vize sınavına girdiler. Soru ve cevaplar hemen ertesi gün erişime açıldı. Soru ve cevapların yayınlanmasının ardından sonuçlar hakkında fikir sahibi olanlar şimdi en net sonuçları merak ediyor.

Haberin Devamı

AÖF öğrencileri sonuçların hangi gün açıklanacağını internette araştırıyor ve Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesi sık sık ziyaret ediliyor.

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

AÖF sonuçları hakkında Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan bir açıklama yok. Üniversitenin yaptığı açıklamada sonuçların genellikle 15-20 gün içinde açıklanacağı belirtiliyor. Fakat, bir önceki sınav sonucu 10. günde açıklanmıştı. Şimdi Bahar dönemi vize sınavı sonuçlarının 24 Nisan'da açıklanması bekleniyor.

AÖF’DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF ders sisteminde 2 dönem vardır. Birinci dönemde alınmış olan, ancak kalınan dersler bir sonraki senenin birinci döneminde alınabilir. Geçilemeyen ikinci dönem dersi de yine aynı şekilde ikinci dönem alınabilir.

Haberin Devamı

Her dönem 1 vize sınavı ve 1 final sınavı yapılır, bir eğitim ve öğretim yılında 2 vize sınavına ve 2 final sınavına girilir. Dönem içi vize notunun yüzde 30’u ve final notunun da yüzde 70’i alınarak gerekli değerlendirme ve hesaplama işlemleri yapılır. Elde edilen ortalama harf notu olarak sisteme girilir. Öğrenciler aldıkları harf notuna göre o dersten geçip geçmediklerini anlayabilir.