Gündem AÖF sonuçları açıklandı mı? ne zaman açıklanacak?

AÖF sonuçları açıklandı mı? ne zaman açıklanacak?

Paylaş
AÖF sonuçları açıklandı mı? ne zaman açıklanacak?

AÖF final sınavının ardından bir hafta geçti. Soru ve cevapların açıklanmasının ardından gözler sonuçlara çevrilmiş durumda... Başta mezun olmak isteyen adaylar sabırsızlıkla sınav sonucunu beklerken bir üst sınıfa geçmek isteyen öğrenciler "AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?" sorusunu soruyorlar.

Her dönem AÖF sınavları büyük bir heyecan yaratıyor. Sınava giren öğrenciler, sınav sonrası soru ve cevapların yanı sıra sonuçların da bir an önce açıklanmasını istiyorlar. Mezun olmak isteyen adayların ise heyecanı katbekat artıyor. Bir üst sınıfa geçmen isteyen öğrenciler ise "AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu soruyorlar.

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Anadolu Üniversitesinden AÖF sınav sonuçlarına ilişkin herhangi resmi bir açıklama yapılmış değil. Anadolu Üniversitesi genellikle sonuçları 15 gün en geç ise 20 gün içerisinde açıklıyor. Bir önceki sınav sonuçları 11 gün içinde açıklanmıştı. Bu süre baz alındığında AÖF sınav sonuçlarının 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

ARA SINAV NOTUNUN BAŞARI NOTUNA KATKISI NE KADAR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Haberin Devamı

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74