Gündem AÖF soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Sonuçlar ne zaman açıklanıyor?

AÖF soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Sonuçlar ne zaman açıklanıyor?

Paylaş
AÖF soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Sonuçlar ne zaman açıklanıyor?

AÖF Güz Dönemi vize sınavları dün ve bugün yapılan sınavla birlikte sona erecek. Sınavın ardından en önemli iki mesele soru ve cevaplar ile sonuçlar olacak. Yüz binlerce öğrenci "AÖF soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Sonuçlar ne zaman açıklanıyor?" sorusunu şimdiden sormaya başladı bile...

Yüz binlerce AÖF öğrencisi 24-25 Kasım tarihleri arasında AÖF Güz Dönemi sınavına girdiler. Son oturum saat 14.30'da başlayacak. Sınavın bitişiyle birlikte soru ve cevaplar ile sonuçların ne zaman açıklanacağı büyük merak konusu olacak. Öğrencilerin çoğunluğu "AÖF soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Sonuçlar ne zaman açıklanıyor?" sorusuna cevap arayacak.

Haberin Devamı

AÖF SORU VE CEVAPLARI İLE SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF sınavlarının hemen ardından gündem olan soru ve cevaplar genellikle sınavın bitişinin ardından 3-4 gün sonra adayların erişimine açılıyor. AÖF sonuçları ise sınavdan en geç 20 gün sonra açıklanıyor.

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

AÖF not ortalaması hesaplama işlemi yapabilmek için güz döneminde şartlı olarak geçilen derslerden başarılı olunması, güz dönemi sonu veya bahar dönemi sonu genel not ortalamasının da 2,00 ve üzerinde olması gereklidir.

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçmiş oldukları derslerden başarılı sayılabilmeleri içinse bahar dönemi sonu veya güz dönemi sonu genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olmalıdır.

AÖF lisans öğrencilerinin mezun olmaları için şu şartları yerine getirmeleri gereklidir;

Haberin Devamı

Ders notlarının FF olmaması

Genel not ortalamalarının 2,00 ve üzeri olması,

Alttan kalan dersinin olmaması

AÖF’DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF ders sisteminde 2 dönem vardır. Birinci dönemde alınmış olan, ancak kalınan dersler bir sonraki senenin birinci döneminde alınabilir. Geçilemeyen ikinci dönem dersi de yine aynı şekilde ikinci dönem alınabilir.

Her dönem 1 vize sınavı ve 1 final sınavı yapılır, bir eğitim ve öğretim yılında 2 vize sınavına ve 2 final sınavına girilir. Dönem içi vize notunun %30’u ve final notunun da %70’i alınarak gerekli değerlendirme ve hesaplama işlemleri yapılır. Elde edilen ortalama harf notu olarak sisteme girilir. Öğrenciler aldıkları harf notuna göre o dersten geçip geçmediklerini anlayabilir.

AÖF NOT SİSTEMİ

Öğrencilerin sınavlardan aldıkları puanlara bağlı olarak oluşan puanlar ve bu puanlara karşılık gelen harf notları şu şekildedir;

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

84 – 100 AA 4,00 Geçti