Gündem AÖF yaz okulu kayıtları için bugün son gün! 2019 AÖF yaz okulu kayıtları nasıl yapılır?

AÖF yaz okulu kayıtları için bugün son gün! 2019 AÖF yaz okulu kayıtları nasıl yapılır?

Paylaş
AÖF yaz okulu kayıtları için bugün son gün! 2019 AÖF yaz okulu kayıtları nasıl yapılır?

2019 Açıköğretim Fakültesi yaz okulu kayıtları için bugün son gün. 24 Haziran’da başlayan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi yaz okulu kayıtları bugün 23:59’a kadar yapılabilecek. Peki, 2019 AÖF yaz okulu kayıt işlemleri nasıl yapılacak? İşte AÖF yaz okulu ücretleri ile ilgili detaylar…

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin yaz okulu kayıt işlemleri 24 Haziran’da başlamıştı. 5 Temmuz yani bugüne uzatılan başvurular için son saatler… Peki, 2019 AÖF yaz okulu kayıtları nasıl yapılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

YAZ OKULU İÇİN KAYITLAR NE ZAMAN ALINACAK?

Akademik takvime göre 24 Haziran’da başlayan yaz okulu kayıtları 28 Haziran Cuma günü tamamlanmış yoğun talep üzerine 5 Temmuz Cuma yani bugün uzatılmıştı. Yaz Okulu kayıtları bu akşam saat 23:59’a kadar yapılabilecek. 11 hafta sürecek eğitimin ardından 14-15 Eylül’de final sınavları yapılacak.

Açıköğretim sistemine kayıtlı öğrencilerin talepleri doğrultusunda açılan Yaz Okulu başarılı öğrencilerin okullarını erken bitirme fırsatı veriyor. Çalışma hayatı içinde yer alan öğrencilerin Yaz Okulu’ndan ders alarak dönem içindeki programlarını hafifletme fırsatı sağlıyor.

Yaz Okulu’na, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı tüm öğrenciler başvurabilecek.

Haberin Devamı

Yaz Okulu uygulaması mezuniyet aşamasına gelmiş ancak eksik dersleri yüzünden mezun olamayan öğrencilere, bir öğretim döneminde 45 kredilik ders alıp tek dersi kalanlara, dönemlik ders seçme şartlarından geçmiş öğretim yıllarında bazı dersleri alıp başarısız olan ancak mevcut öğretim yılında başarısız olduğu dersi alamayanlara mezuniyetleri için avantaj sağlayacak.

BAŞARI NOTUNA KATKISI YÜZDE 100 OLACAK

Yaz Okulu’nun, bahar dönemi sonunda yapılan 3 Ders Sınavı usul ve esasları gereğince sınava katılamayan öğrenciler için de bir şans olarak görülüyor.

İŞTE YAZ OKULU KAYIT ÜCRETLERİ

Yaz okulu ücretleri şu şekilde:

Alınan Ders Sayısına Göre Ödenecek Öğretim Gideri Ücreti

Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺160,00 ödeyecek.

Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺175,00 ödeyecek.

Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺190,00 ödeyecek.

Yaz okulunda 4 Ders alan öğrenci Toplam ₺205,00 ödeyecek.

Yaz okulunda 5 Ders alan öğrenci Toplam ₺220,00 ödeyecek.

YAZ OKULUNA KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.

- 2018-2019 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz. Ancak 2018-2019 öğretim yılında Üç Ders sınavına girme hakkı olup yaz okulundan ders seçimi yapabilecek öğrenciler için bu süre 1 Temmuz 2019 tarihi saat 9:00'da sona erdi.

Haberin Devamı

- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.

- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.

- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00’ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

YAZ OKULUNDA HANGİ DERSLER AÇILACAK?

- Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Yaz Okulu Kayıt linkinden ilgili kayıt tarihleri arasında yapılacaktır.

- Yaz okulunda hangi ders/derslerin açılacağı ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla yaz okulu kayıt tarihlerinden sonra belirlenir.

Haberin Devamı

YAZ OKULUNA KAYIT YAPTIRMAK İÇİN TIKLAYIN