Eğitim - Kariyer AÖL sınav sonuçları açıklandı (AÖL 2. dönem sınav sonuçları sorgula)

AÖL sınav sonuçları açıklandı (AÖL 2. dönem sınav sonuçları sorgula)

Paylaş
AÖL sınav sonuçları açıklandı (AÖL 2. dönem sınav sonuçları sorgula)

18-19 Mart tarihinde gerçekleştirilen AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının açıklandığı, MEB tarafından duyuruldu. AÖL 2. dönem sınav sonuçları http://aol.meb.gov.tr/ adresinden öğrenilebiliyor

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları biraz önce açıklandı.

AÖL sınav sonuçları öğrenci numaralarıyla ve şifreleriyle kolayca öğrenilebilecek.


AÖL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ


AÖL 3. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAKTIR?


AÖL sınavları her yıl 3 dönem olarak yapılmaktadır. 2017 yılı içinde 3. dönem sınavları da bu sene yapılacak olan son AÖL sınavlarıdır. Yayınlanmış olan sınav takvimine göre AÖL sınavları 1 Temmuz ve 2 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacaktır.


AÖL GEÇME NOTU KAÇTIR?


AÖL 2. dönem sınavlarından geçebilmek ve başarılı olabilmek için yeterli olan puan daha önceden 45'ti ancak yapılan son değişiklikler çerçevesinde adayların sınavlardan en az 50 puan almış olması gereklidir.


AÖL SINAV SONUÇLARI İÇİN NASIL İTİRAZ YAPILIR?


AÖL sınav sonuçları, MEB tarafından ilan edildikten sonra adayların sınav sonuçları için itiraz edebilme hakları vardır. İtiraz işlemleri, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih itibari ile 5 iş günü içerisinde yapılabilecektir. Sınav için itiraz işlemi yapacak olan adayların, 20 TL ücreti belirlenen banka şubelerinden bir tanesine yatırmaları gereklidir. Ücret Yenilik ve eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Döner Sermaye İşletmesi banka hesaplarından birisine yatırılacaktır.

İtiraz ücretlerinin yatırılması için belirlenen bankalar ise şunlardır:

T.C. Ziraat Bankası’nın Ankara/ Beşevler şubesi ve Türkiye Halk Bankası’nın Ankara/ Küçükesat şubesi ile Türkiye Vakıflar Bankası’nın Ankara/ Merkez şubesidir.

Haberin Devamı