Gündem MEB duyurdu! AÖL sınav sonuçları açıklandı

MEB duyurdu! AÖL sınav sonuçları açıklandı

Paylaş
MEB duyurdu! AÖL sınav sonuçları açıklandı

AÖL sınav sonuçları açıklandı! Milli Eğitim Bakanlığı günlerdir beklenen AÖL sınav sonuçlarını saat 15.00 sularında duyurdu. Kurum ayrıca mezuniyet işlemlerinin de tamamlandığını belirtti. Sonuç sorgulama için aşağıda bulunan linke tıklayınız

AÖL sınavının birinci ve ikinci oturumu 8 Aralık Cumartesi, üçüncü oturumu ise 9 Aralık Pazar günü gerçekleşti. Aradan 18 gün geçti ve MEB, AÖL sonuçlarını adayların erişimine açtı. Kurumun yaptığı duyurunun ardından öğrenciler siteye akın etti ve zaman zaman yoğunluktan dolayı aksamalar yaşandı. Yapılan duyuruda "2018-1 dönemi diplomaları daha sonra düzenlenecektir" denildi

Haberin Devamı

AÖL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB'DEN MEZUNİYET DUYURUSU:

"Açık Öğretim Liseleri 2018-1 sınav sonuçları açıklanmış olup mezuniyet işlemleri tamamlanmıştır. Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olan öğrencilerimiz halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi mezunu öğrencilerimiz ise bağlı bulunduğu yüz yüze eğitim kurumlarından müracaat ederek Çıkma (Geçici Mezuniyet) Belgelerini alabilirler.

2018-1 dönemi diplomaları daha sonra düzenlenecektir."

SONUÇ İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne (ÖDSGM) yapılacaktır. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Ortak Sınavlara İtiraz WEB sayfasına http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18 adresinden ulaşabilirsiniz. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü'ne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınavlarla ilgili olarak yapılacak tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün ilan ettiği esaslara göre yapılacaktır.

Haberin Devamı

MEB'DEN ÖNEMLİ DUYURU

6-7 TEMMUZ 2019 tarihlerinde yapılacak olan III. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesi'ne kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekiz yaşından gün almış öğrencilerimizden (5 Temmuz 2002 ve daha önce doğumlu) öğrencilik durumu "silik", "donuk" veya "aktif" olanlar III. Dönem kayıt yenileme işlemini yaptırmaları halinde katılacaktır. Açık Öğretim Daire Başkanlığı yukarıda sıralanan iş ve işlemlerin tarihini değiştirme hakkına sahiptir.