Merkez Apolyontlu Rumlar Gölyazı’da ayin yaptı

Apolyontlu Rumlar Gölyazı’da ayin yaptı

Paylaş
Apolyontlu Rumlar Gölyazı’da ayin yaptı

Apolyontlu Rumlar Gölyazı’da ayin yaptı

Merve KIZILKAYA/BURSA,(DHA)-BURSA'da Nilüfer Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde restore edilerek kültürevi olarak hizmet veren Gölyazı’daki Aziz Panteleimon Kilisesi’nde, Yunanistan’dan gelen Gölyazı kökenli Rumlar, koruyucu aziz Panteleimon’un bayram günü olan 27 Temmuz tarihinde ayin töreni düzenledi.

Nilüfer Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restorasyonu gerçekleştirilen ve yenileme çalışmalarının ardından Gölyazı Kültürevi olarak hizmete açılan eski Gölyazı Aziz Panteleimon Kilisesi’nde, koruyucu aziz Panteleimon’un bayram günü olan 27 Temmuz tarihinde ayin düzenlendi. Bursa Valiliği’nin izniyle düzenlenen ayin, Bursa Metropolitliği başında bulunan ve Heybeliada Manastırı Baş Rahibi Erithron Piskoposu Kirillos tarafından gerçekleştirildi. Ayine, Yunanistan’ın Kastoria Apolyontlular Derneği ve Kavala Bursalılar Derneği’nin yanı sıra Selanik, Drama, Serez, Atina ve İstanbul’dan gelen çok sayıda Gölyazı kökenli Rum katıldı.

Erithon Psikoposu Kirillos, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Valiliği’ne misafirperverliği ve kültürel miras varlıklarına gösterdikleri önem için teşekkür etti. Apolyontlu Rumlar’ın anısına dualar okuyan Kirillos, halklar arasındaki temaslar, ziyaretler ve diyalogun önemini de vurgu yaptı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı