Yaşam Apple, 2008'de otomobil yapmak üzereymiş

Apple, 2008'de otomobil yapmak üzereymiş

Paylaş
Apple, 2008'de otomobil yapmak üzereymiş

Teknoloji firmalarının yeni ilgi alanına giren akıllı otomobiller konusunda Apple’ın 2008’de fabrika kapısından döndüğü ortaya çıktı.

iPod’un yaratıcılarından olan ve şu anda Nest’in CEO’luğunu üstlenen Tony Fadell’in bir röportaj sırasında yaptığı açıklamaya göre Steve Jobs, 2008 yılında otomobil üretmeyi kafaya koymuştu. Otomobil üretimi için fizibilite çalışması yaptıran Steve Jobs’un elektrikli bir otomobilin nasıl görüneceği, nasıl bir güç kaynağı kullanacağı, konsolun nasıl tasarlanacağı gibi sayısız detayın içine gömülerek çok ciddi bir çalışma hazırlattığı ancak bu çalışmaların sonuca ulaşmadığı anlaşılıyor.

Haberin Devamı

Söz konusu tarihte Apple henüz iPhone’ların “kaymağını” yeni yemeye başlamış ve şu andaki kadar büyük ekonomik bir kaynağa sahip değildi. Dolayısıyla, kısıtlı imkanlar ve ABD otomotiv endüstrisinde işlerin kötü gidiyor olması nedeniyle Steve Jobs’un bu yatırıma cesaret edemediği de röportajda dikkat çeken detayların arasında yer alıyor.

Bu çalışmaların yapıldığı dönemde Steve Jobs’ın, Fadell’e “teknolojiyle donanmış otomobillerin piyasada talep görmeye başlaması an meselesi. Elektrikli otomobiller de henüz çok uzağa gidemiyorlar ve geliştirilecek çok yanları var. Bu konularda başarı sağlayan bir ürün geliştiren firma büyük avantaj sağlayacak,” dediği anlaşılıyor.

Öyle görünüyor ki, iPhone ve iPad’in geliştirilmesiyle fazlasıyla meşgul olan Apple’ın otomobil konusunu arka plana attığı ancak son dönemde akıllı otomobiller konusundaki gelişmelerden sonra yeniden bu alana ilgi duymaya başladığı söylenebilir.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük 9 telefonu! (2015)