Bilim - Teknoloji Apple 6 yıllık iPod'ları değiştiriyor
Paylaş
Apple 6 yıllık iPod'ları değiştiriyor

Apple, 2005 yılında üretilmiş iPod'lar için geçerli olan değişim programını başlattığını duyurdu. Anlaşılan Apple'ın hatasını kabul etmesi için üzerinden yıllar geçmesi gerekiyor...

Eylül 2005 ile Aralık 2006 arasında üretilmiş olan birinci jenerasyon iPod Nano'ların pillerindeki sorun sebebiyle aşırı ısındığını 6 yıl sonra kabul eden Apple, kullanıcılara bir e-posta göndererek sorunlu iPod'ları değiştireceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Değişim sonrası verilecek iPod'ların yine birinci jenerasyon olacağını da belirtildi.Apple'ın duyurduğu değişim programının aslında uzun bir hikayesi var. 2008 yılında Japonya'da bu cihazı kullananların yaşadıkları ciddi yanık sorunları yüzünden Japon Maliye Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Apple bu olaydan sonra Japonya'da bir değişim programı başlatmak zorunda kalmıştı.

Japonya'da değiştirmişlerdiYıllardır bilinen ve Japonya'da tescillenen aşırı ısınma problemi ile ilgili olarak 2009'da bir rapor yayınlayan Apple, bu durumla 1000'de 1 oranında karşılaşıldığı yönünde bir uyarı yapmakla yetinmiş ama herhangi bir değişim programı başlatmamıştı.Aradan 6 yıl geçtikten sonra birinci jenerasyon iPon Nano'ları aynıları ile değiştireceğini duyuran Apple'ın bu kararı teknoloji dünyasında dalga konusu oldu.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.