Bilim - Teknoloji Apple: Bu gayet doğal!
Paylaş
Apple: Bu gayet doğal!

Apple'dan, interneti çalkalayan çıplak fotoğraf sızıntısı hakkında ilk açıklama geldi!

Apple, iCloud sızıntısıyla ilgili yaptığı 40 saatlik incelemelerin ardından ünlülerin kişisel fotoğraflarının internete düşmesinin iCloud'daki bir güvenlik sorunuyla ilgili olmadığını açıkladı.

Güvenlik sorununu öğrenir öğrenmez mühendislerini harekete geçirdiğini söyleyen Apple, 40 saati aşkın süren incelemelerinde "belirli ünlülerin hesaplarının, kullanıcı adlarına, parolalara ve güvenlik sorularına yapılan son derece hedefli saldırılar sonucunda ele geçtiğini" duyurdu. Apple'a göre bu duruma "internete sıkça rastlanabiliyor".

Apple, sözlerini iCloud veya Find my iPhone hizmetlerinde herhangi bir açığın bulunmadığını söyleyerek sonuçlandırdı. Bununla birlikte firmanın yaptığı açıklama, hack'in bir çeşit olta saldırısı ve/veya parolaları tahmin etmek üzere yapılan bir brute-force (kaba kuvvet) saldırısıyla gerçekleşmiş olabileceğini gösteriyor.

İnternete sızan fotoğraflardan bazılarının gerçekten ünlülere ait olduğu, bazılarının ise sahte olduğu söyleniyor.

Bu arada Apple'ın Find My iPhone'daki "parola deneme sayısını" beşe düşürdüğünü söyleyelim. Saldırı öncesinde Find my iPhone, sınırsız sayıda parolanın denenmesine izin veriyordu.

Olayların iPhone 6'nın tanıtımına günler kala yaşanması, Apple için şanssız bir durum. Firma, fotoğrafları sızdıranları bulmak için yetkililerle birlikte çalıştıklarını söylüyor. Firma, iCloud hesabı sahiplerine ise güçlü bir parola seçmelerini ve çift adımlı doğrulamayı etkinleştirmelerini öneriyor.

Resimlerle: Apple ürünlerininin 36 yıllık geçmişi

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı