Bilim - Teknoloji Apple bu kelimenin peşinde!
Paylaş
Apple bu kelimenin peşinde!

Apple, teknoloji dünyasında çok kullanılan bu kelimeyi tekeline almak için harekete geçti!

Apple, teknoloji dünyasında çok sık kullanılan bir terimi kendi patentine almak için Avustralya ve ABD'de girişim başlattı. "Startup" terimini kendi markası olarak kaydettirmek isteyen Apple, başvuru belgelerinde verdiği detaylar sayesinde, yeni planlarını da açık etmiş oldu. Startup terimi, çoğunlukla yeni kurulan küçük şirketler ve girişimciler için kullanılıyor. Ayrıca isminde bu terim bulunan çok sayıda şirket de var.

Haberin Devamı

Patent başvurusunun detaylarında, bu ismin bilgisayar, bilgisayar parçaları, mobil telefonlar ve tüketici elektroniği ürünleri satacak mağazalar için kullanılacağını belirtmiş. Ayrıca, donanım problemleri için danışmanlık servisleri, yazılım ve donanım kurulumu, güncelleme ve bakım hizmetleri gibi detayları da dosyaya eklemiş.

Tüm bu detaylara bakınca Apple'ın mağazalarında teknik servis gibi bir yapı oluşturabileceği ayrıca kurumsal pazarda da güçlenmek için, yeni açılacak şirketlere hizmet verecek bir teknoloji / donanım / danışmanlık şirketi kurmak istediği anlaşılıyor.

Ancak isimlerinde halihazırda startup kelimesi bulunan şirketler ve web siteleri bu gelişmeden hiç hoşnut değiller. Avustralya'lı bir web sitesi, StartupSmart, Apple'ın entelektüel hakları gaspeden bir zorba gibi davrandığının altını çiziyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Kaynak: CHIP Online