Yaşam Apple Çin Seddi'ne takıldı

Apple Çin Seddi'ne takıldı

Paylaş
Apple Çin Seddi'ne takıldı

Apple'ın iPad nedeniyle Çin'de zorda... Firmanın düştüğü zorlu durum Facebook'u da rahatsız etmeye başladı

Apple Çin'deki pazarını kaybetme korkusu yaşıyor. Proview adlı şirket, Apple’a ‘iPad’ adının isim hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı ve şirket bu nedenle Çin otoritelerinden büyük baskı görüyor.

Haberin Devamı

BTnet'in haberine göre; bu olumsuzluklar başka markaları da korkutmaya başladı. Facebook da kendi markasının bu tip bir durumla karşılaşma riskinden dolayı kaygı duyuyor. Facebook Çin’de 2006 yılından beri faaliyet gösteriyor ve kendi markası altında 61 tescile sahip.

Tüm bu isimler hem İngilizce, hem de Çince olarak tescillenmiş. Ancak Facebook temsilcisi East IP Group, Facebook’un tüm bu isimlerinin yerel olarak tescillendiğini, ancak sahip olunmadığını, bunun da Çin’de büyük bir sorun yaratabileceğini söylüyor. Facebook bu yüzden bilinirliğini kullanarak kendini savunabilmek için kanıtlar topluyor.

STOKLARINI GERİ ÇEKMEK ZORUNDA KALABİLİR

Tabii Apple’ın içinde bulunduğu durum çok daha zor. Yerel bir şirket olan Proview, Apple’a rest çekti. Çin’deki yasalar gereği stokların geri çekilmesi ve ürünlerin toplatılması gündemde... Eğer Apple bu oyunu iyi oynamazsa milyonlarca cihazını alıp ABD’ye geri dönmek zorunda kalabilir.

Haberin Devamı