Bilim - Teknoloji Apple dizi-sinema sektörüne giriyor
Paylaş
Apple dizi-sinema sektörüne giriyor

Cupertino merkezli teknoloji firması Apple, dizi-sinema sektörüne girmeye hazırlanıyor. Amerikalı teknoloji devi yakında kendi dizilerini çekmeye başlayabilir. İşte detaylar...

Apple, faaliyet gösterdiği alanları genişletmeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda yazılımsal anlamda önemli atılımlar yapan firma, şimdi de kendi video içerik veri tabanını oluşturmak istiyor.

KENDİ YAPTIĞI DİZİLERİ EKLEYECEK


Peki bu ne anlama geliyor? Eminim birçoğunuz Netflix’i duymuşsunuzdur. İşte Apple’ın yapmak istediği de tam olarak bu. Amerikalı teknoloji şirketi, kendi video veri tabanını kurarak hem hali hazırda olan dizileri kullanıcılarına ulaştıracak, hem de bu dizilere bizzat kendi yapımı olan dizileri ekleyecek.
Tabi ki bu konu hakkında tecrübesiz olan bir teknoloji şirketinin nasıl başarıya ulaşacağı, aklınızda soru işaretlerine neden olmuş olabilir. Bunu da düşünen Apple, şimdiden Sony ve Paramount gibi dev isimlerle irtibat kurmuş durumda.

AÇIĞI BÖYLE KAPATACAK


Ortaya çıkan iddialara göre, Cupertino merkezli şirket sinema ve dizi dünyasının tecrübeli isimleriyle işbirliğine gitmek istiyormuş. Böylece bu sektördeki tecrübe açığını da bu sayede kapatmış olacakmış.

Açıkçası son zamanlarda internet üzerinden dizi yayıncılığının bir hayli popüler olduğunu söylemek mümkün. Zira ülkemizde de bu şekilde hizmet vermeye başlayan bir platform mevcut. Üstelik tamamen Türk yapımı. İnternete özel Türk dizileri yayınlayan bir kuruluş.

Elbette Apple’ınNetflix gibi bir rakibi varken, bu alanda hemen zirveye tırmanması da mümkün olmayacaktır. Çünkü Netflix, gerçekten çok kaliteli dizilere sahip. Bakalım Apple’ın konu hakkındaki kararı ne olacak? Bekleyip göreceğiz.

Huawei P10 Plus ön inceleme MWC 2017

Haberin Devamı