Yaşam Apple Gül'e verdiği sözü tuttu

Apple Gül'e verdiği sözü tuttu

Paylaş
Apple Gül'e verdiği sözü tuttu

Apple, Abdullah Gül'ün de Tim Cook ile görüşmesinde dile getirdiği Türkçe klavye sorununu sonunda çözdü. iPhone ve iPad'e Türkçe F ve Q klavye geliyor

ABD ziyareti sırasında Mayıs ayında Silikon Vadisi'ni ziyaret ederek Apple merkezinde şirketin CEO'su Tim Cook tarafından ağırlanan Abdullah Gül'ün Türkçe klavye konusundaki sitemi sonuç verdi. Gül, Cook ile görüşmesi sırasında Apple'ın ürünlerinde Ş,Ğ,Ç,Ü,Ö,İ karakterlerini içeren sanal klavye bulunmamasından yakınmış ve iPhone ve iPad'lerin sanal tuş takımlarına bu harflerin de eklenmesi gerektiğini söylemişti.

Bundan haberdar olmadığını belirten Cook da ziyaretçilerden birinin iPad'ini alıp incelediğinde Türkçe karakterlerin ancak S,G,C,U,O,I harflerine uzun süre basıldığında ortaya çıktığını görmüş ve bu sorunu çözecekleri sözünü vermişti. Apple'ın iOS işletim sistemine ufak bir ekleme yapılarak sorunun ortadan kalkması mümkün olabiliyordu. Nitekim Gül'e verilen söz sonrasında programcılarına gerekli değişikliğin yapılması talimatını veren Cook, Türk kullanıcıları memnun edecek değişikliği hayata geçirdi.

Eylül'de çıkacak

Apple'ın Eylül ayında resmi tanıtımı yapılacak olan yeni işletim sistemi iOS6'nın dün yayınlanan yeni deneme sürümünde (iOS6 Beta 3) hem F hem de Q Türkçe klavye eklendi. iOS6 henüz deneme aşamasında olduğu için şimdilik sadece sınırlı sayıdaki program geliştiriciler tarafından test ediliyor. Eylül ayında normal kullanıcıların da kullanımına açılmadan önce en az 8 deneme sürümünün çıkması bekleniyor.

Kaynak: Uğur Koçbaş/VATAN

Haberin Devamı