Yaşam Apple ile Google Rekabeti Kızışıyor!

Apple ile Google Rekabeti Kızışıyor!

Paylaş
Apple ile Google Rekabeti Kızışıyor!

Google Maps'i iPhone ve iPad'lerden kaldıran Apple, kendi harita servisini güçlendirmek için bir uygulama daha satın aldı.

Google’ın harita hizmeti Google Maps’in iPhone ve iPad’lerle olan entegrasyonuna 2012 yılında son veren Apple, kendi harita servisine ağırlık vermişti.

Haberin Devamı

Arama motoru devi Google’ın harita servisi Google Maps’in iPhone ve iPad’lerle olan entegrasyonuna 2012 yılında son veren Apple, kendi harita uygulamasını devreye sokmuş ama tüm çabalara rağmen kullanıcılardan geçer not alamamıştı. Google ile olan anlaşmasına son verdikten sonra bu yöndeki satın alma işlemlerine devam eden Apple, GPS teknolojileri geliştiren San Francisco merkezli Coherent Navigation isimli firmayı bünyesine kattı.

Apple ve Coherent Navigation’dan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmese de Coherent Navigation’ın kurucularının LinkedIn profillerini değiştirdiği ve profillerine Apple’da çalıştıkları notunu düştü.

Apple’ın bünyesine kattığı bu uygulamaları kendi harita hizmetine entegre etmesi bekleniyor. ABD merkezli teknoloji devi daha önce Topsy Labs Inc. ve Sportsetter gibi firmaları bünyesine katmıştı.

Haberin Devamı

4G İhalesi Ertelendi!