Bilim - Teknoloji Apple kendi kendini yiyor!
Paylaş
Apple kendi kendini yiyor!

Aynı anda iki başarılı ürünü piyasaya sürmek de bazen başa bela olabiliyor. Apple'da olduğu gibi...

Başarılı olmak da başa bela... Apple, yarattığı müthiş tasarımların başarısı nedeniyle şimdi iki arada bir derede kalmış durumda.

Haberin Devamı

Apple'ın kısa süre önce tanıttığı yeni 10.1 inç tableti iPad Air büyük beğeni toplamıştı. Ancak bu hafta satışa sunduğu retina ekranlı iPad mini, beklenen çok daha büyük ilgi görünce, bütün denklemleri değiştirdi. Araştırma şirketi KGI'nın analizlerine göre iPad mini'ye gelen yüksek talep, yılbaşı alışveriş furyasından sonra da devam edecek. Öyle ki, bu talep Apple'ın yeni büyük tableti iPad Air'in satışlarının düşmesine neden olacak. Kısacası, Apple o kadar başarılı bir iPad mini tasarlamış ki, bu başarısıyla kendini yemeye başlayarak iPad Air'ın başarısızlığına neden olacak.

Analistler, 2014'ün başında 4,5 milyon iPad mini'nin satılacağını düşünüyor. 2013'ün son haftalarında ise yılbaşı hediye yağmurunun etkisiyle 2,3 milyon adet daha satış bekleniyor.

Haberin Devamı

Yılbaşı furyası bittikten sonra Apple tabletlerinin satışının düşmesi bekleniyor. 2014'ün ilk çeyreğinde sadece 13.3 milyon adet tablet satılması bekleniyor. Ancak bunun sadece 6.6 milyonunun iPad Air olacağı tahmin ediliyor. Bu da iPad mini'nin satışlarının giderek artacağının işareti.

Retina ekranlı iPad mini'nin giderek artan bu satış başarısının tablet pazarındaki yapıyı da kökünden değiştireceği tahmin ediliyor. Daha fazla uygulamanın mini tabletlere göre hazırlanacağı, minik tabletlerin daha fazla moda olacağı ve rakiplerin de mini tabletlere daha fazla önem vereceği öngörülüyor.

Hatta, bu kadar çok iPad mini satıldıktan sonra artık iyice "eskimiş" kabul edilecek olan iPad 2'nin de resmen gömülmesi bekleniyor. Tüm bunların sorumlusuysa boyutları minik olduğu için küçük görülen iPad mini.

Resimlerle: Unutulan 11 Apple ürünü!

Kaynak: CHIP Online