Yaşam Apple, Macbook ekranlarını ücretsiz değiştirecek!

Apple, Macbook ekranlarını ücretsiz değiştirecek!

Paylaş
Apple, Macbook ekranlarını ücretsiz değiştirecek!

Retina ekranlı bir Macbook veya Macbook Pro sahibiyseniz, ekranınızda bazı lekeler oluşmuş olabilir

Apple’ın Macbook bilgisayarlarının ekranı ne kadar başarılı olsa da bazı kullanıcılar bunun tersini düşünüyor. Çünkü bazı Macbook bilgisayarların ekranı, yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi ilginç bir soruna sebep oluyor. Retina ekrana sahip bazı Macbook modellerinde zaman içerisinde lekeler oluşuyor.

Haberin Devamı

Bu sorunla karşılaşan kullanıcılar, bilgisayarlarınızı servise götürdüklerine “kullanıcı hatası” olduğunun iddia edilmesiyle tamir için para isteniyor. Ancak sorunu ciddi bir kitle yaşıyor. Kullanıcılar bunun üzerine bir imza kampanyası başlattı. Kampanya, 5000 kişiye ulaşmadan Apple geri adım attı ve sessizce bir değişim programı başlattı.

Sorunun sebebi oldukça basit, Ekranın en dış kısmında yer alan ince bir katman, zaman içerisinde ekrandan ayrılıyor. Kullanıma bağlı olarak gerçekleşen bu durum, bazı bilgisayarlarda hiç olmayabiliyor. Ancak sorunu yaşayan kullanıcıların sayısı oldukça fazla. Parlamayı önlemesi için yerleştirilen film, yerinden kalkmaya başlayınca, ekranda lekeler oluşmasına sebep oluyor.

Haberin Devamı

Apple, imza kampanyası sonrasında sessizce bir değişim programı başlattı. 16 Ekim 2016 tarihine kadar bu sorundan etkilenen Macbook ve Macbook Pro modellerinin ekranları ücretsiz olarak değiştirilecek. Ayrıca o tarihe kadar bir sorun yaşamayan kullanıcılar, daha sonra bir sorun yaşarsa, Apple, satın alınma tarihinden itibaren ilk üç yıl içinde bu soruna destek vermeye devam edecek. Bu sorun sebebiyle kendilerinden para alınan kullanıcılar ise iade almayacak ancak AppleCare servisi ile cihazlarının garantisi uzatılacak. Yaklaşık 6000 kullanıcının bu sorundan etkilendiği tahmin ediliyor. Bu rakamın ne kadarının ülkemizde olduğu bilinmiyor.

iPhone’da Facebook’un pil kullanım sorunu!