Yaşam Apple News, Çin'de yasaklandı!

Apple News, Çin'de yasaklandı!

Paylaş
Apple News, Çin'de yasaklandı!

Geride bıraktığımız Temmuz ayında duyurulan Apple News uygulaması Çin'de yasaklandı.

Apple. iOS 8.4.1 güncellemesiyle birlikte Apple Music ve Apple News gibi bazı servisleri hayata geçirmişti. iOS 9 sürümüyle birlikte Amerika’da aktifleştirilen tüm iOS cihazlarda aktif hale gelen Apple News uygulaması, popüler haber kaynaklarından haberleri derliyor.

Haberin Devamı

Samsung ve HTC gibi Android üreticilerinden uzun süredir olan bu özellik, iOS 9 ile birlikte desteklenen bölgelerde sunuluyordu. Ancak kullanıcılar bu özelliğin Çin’de artık çalışmadığını gündeme getirdi.

Apple News uygulamasının çalışması için, cihazınızı Amerika’da aktifleştirmeniz gerekiyor. Uygulama henüz test aşamasında olduğu için böyle aktifleşiyor. Ancak ABD’de aktifleştirdikten sonra İngiltere, Avustralya ve Çin gibi Apple’ın izin verdiği ülkelerde kullanılabiliyordu. Ancak bu listeden Çin çıkarıldı.

Reddit’te raporlanan bu gelişme, bazı kullanıcıların Hong Kong’a gitmesiyle ortaya çıktı. Kullanıcılar, ABD’den Çin’e gittiklerinde Apple News’in çalışmadığını bildirdi. Ancak neden böyle bir şey olduğu bilinmiyor. İşin ilginç yanı ise Çin’in ABD’den sonra Apple’ın en büyük gelir kaynağı olması. Sadece son çeyrekte Apple, Çin’den 13 Milyar Dolar kazandı. Dolayısıyla Apple’ın böyle bir şey yapması pek mümkün görünmüyor.

Haberin Devamı

Apple News’in Çin’de çalışmamasının sebebi, Çin’in internet politikaları olabilir. İnternet sansürleri konusunda oldukça popüler olan Çin, Apple News’de yer alan haber kaynaklarını kontrol edemediği için böyle bir yaptırıma gitmiş olabilir. Bu konu hakkındaki gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.

Cortana, Xbox One için neredeyse hazır!