Yaşam Apple ResearchKit ve CareKit duyuruldu!

Apple ResearchKit ve CareKit duyuruldu!

Paylaş
Apple ResearchKit ve CareKit duyuruldu!

21 Mart tarihinde düzenlenen Apple etkinliğinde iki yeni cihaz dışında, iki yeni uygulama da duyuruldu

Apple ResearchKit ve CareKit uygulamaları

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda ilk defa bazı bilgileri basına yansıyan ResearchKit, resmi olarak 21 Mart tarihindeki etkinlikte karşımıza çıktı. Dünyanın birçok noktasından üniversiteler, doktorlar, hastaneler ve sağlık merkezleri aracılığı ile geliştirilen Apple ResearchKit, hastalıklar konusunda veri toplama amacıyla kullanılacak.

Otizm, epilepsi, melanom, astım, Parkinson, diyabet, meme kanseri ve kardiyovasküler hastalıklar gibi sıka görülen hastalıklar konusunda hastalardan veri toplayan olan uygulama, daha sonra bu verileri teşhis ve tedavi süreçlerinde kullanmayı hedefliyor. Hastalar uygulama içerisinden katılmak istediği araştırmaları seçiyor daha sonra uygulamanın istediği bilgileri giriyor. Ancak bu süreçte bilgiler gizli tutuyor.

Haberin Devamı

Apple CareKit ise daha küçük ölçekli bir uygulama. Hastalar bu uygulama ile tedavi süreçlerini kayıt altında tutuyor. Düzenli kullanılması gereken ilaç takipleri, egzersiz önerileri gibi tedaviye yönelik veriler bireysel düzeyde Apple CareKit uygulamasıyla yönetiliyor. Verilerinizi doktorunuzla veya sevdiklerinizle paylaşabiliyorsunuz. Apple ResearchKit ve CareKit için yayınlanan videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Apple iPhone SE resmi olarak duyuruldu!