Bilim - Teknoloji Apple taşınabilir oyun konsolu çıkarmaya hazırlanıyor
Paylaş
Apple taşınabilir oyun konsolu çıkarmaya hazırlanıyor

Apple'ın Nintendo Switch gibi hibrit bir oyun konsolu üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Konsolun üst düzey grafik performansına ve Ray Tracing desteğine sahip olacağı söyleniyor.

Kore merkezli Clien forum sitesinde paylaşılan bir gönderiye göre Apple, Nintendo Switch benzeri taşınabilir bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Apple’ın bunun için yeni bir ARM tabanlı yonga seti geliştirdiği de iddia edildi. A veya M serisi altında kategorize edilmeyeceği söylenen bu yeni yonganın gelişmiş GPU performansı ve Ray Tracing desteğine sahip olacağı söyleniyor.

Daha önce, Apple'ın ARM tabanlı bir konsol üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Bu konsolla, Apple onu biraz daha kalın hale getirebilir. Apple'ın oyun konsolunda kullanacağı yongada aktif soğutma sistemine yer vereceği de tahmin ediliyor.

Bu taşınabilir hibrit konsolun en büyük farkı, SoC'nin gelişmiş GPU performansı ve ışın izleme desteği sağlaması. Söylentide ayrıca, Apple'ın muhtemelen Apple Arcade'e özel oyunlar getirmek için önemli oyun geliştiricisi Ubisoft ile pazarlık yaptığı yer alıyor.

Haberin Devamı