Bilim - Teknoloji Apple tedarikçilerine denetim başlatıyor
Paylaş
Apple tedarikçilerine denetim başlatıyor

Başta Foxconn olmak üzere Apple ürünlerini üreten Çinli tedarikçiler, personellerini oldukça kötü koşullarda çalıştırıyor. Tepki çeken koşullar için Apple denetleme başlatıyor

Çin'in en büyük fabrikalarından olan Foxconn'da meydana gelen toplu intihar girişimleri ve ortaya çıkan kötü çalışma ortamları başta olmak üzere Apple'ın diğer tedarikçilerinde ortaya çıkan kötü çalışma koşulları bir anda dünyanın tepkisini çekmişti.

Haberin Devamı

İnternet kullanıcılarının doğru olduklarına inandıkları düşünceleri savunduğu Change.org adlı sitede, Apple için tedarikçi şirketlerde çalışan Çinli personeller için daha iyi şartların sunulması için toplanan online imzalar işe yaradı gibi gözüküyor. Apple CEO'su Tim Cook, çalışanların heryerde güven içerisinde çalışmaları gerektiğini hatırlattığı konuşmasına, tedarikçilerin bağımsız bir kurum tarafından denetlenmelerini talep ettiklerini açıkladı.

Apple'ın tedarik zincirinin ana damarını oluşturan Çin'de yapılacak olan bu denetlemelere, FLA Başkanı Auret Van Heenden'in de liderlik etmesi bekleniyor. Apple ise denetleme sonuçlarının Mart ayında basına duyuracağını açıkladı. Şubat'ın 15'inde olduğumuzu düşünürsek, denetleme sonuçları için Mart ayı oldukça iyimser olsa gerek. FLA'yı merak eden okurlarımız için ise ufak bir açıklama.

Haberin Devamı

FLA, ABD eski başkanı Bill Clinton tarafından 1999 yılında çalışma koşullarının iyileştirmesi amacı ile kurulmuştu. Özellikle 1 milyondan fazla çalışanı ile Çin'in en büyük iş vereni olan Foxconn fabrikalarında yaşanan yürek burkan hikayeler inşallah son bulur.

Adeta mülteci kampına dönen fabrikada, çalışanlara sözlü ve fiziksel tacizlerin uygulandığı ayrıca işten ayrılmak isteyenlere tazminatın bile verilmediği çeşitli üniversite raporlarında yayınlandı. Bakalım bu denetlemeler, bu sorunlara çözüm olur mu?

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.