Bilim - Teknoloji Apple, WWDC 2021 etkinliği için tarihi duyurdu
Paylaş
Apple, WWDC 2021 etkinliği için tarihi duyurdu

Apple tarafından Dünya Geliştiriciler Konferansı diğer adıyla WWDC 2021 etkinliğinin bu yıl 7-11 Haziran tarihleri arasında düzenleneceği açıklandı. Covid-19 nedeniyle etkinlik sadece dijital olarak yapılacak.

Geçtiğimiz yıl COVID-19 pandemesinden dolayı sanal ortamda gerçekleşen etkinlik bu yıl da dijital olarak düzenlenecek. “Glow and Behold” sloganıyla duyurulan etkinlikte iOS 15, macOS 12 ve watchOS 8 işletim sistemleri tanıtılacak.

Haberin Devamı

Apple’ın 2021’deki ilk etkinliğini ise nisan ayında yapması bekleniyor. Bu etkinlikte birçok yeni donanım bekleniyor. Bunlar arasında AirTags, yeni AirPods ve iPad’ler bekleniyor. Ayrıca yeni iMac’ler de yakında gelebilir.

iOS 15 ile ilgili olarak hangi iPhone’ların yeni güncellemeyi alacağı da bir hayli merak ediliyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda paylaşılan raporla beraber iOS 15 güncellemesi alacak iPhone modellerinin yanı sıra iPadOS 15 güncellemesi alacak iPad modelleri gözler önüne serilmişti. Henüz Apple tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da iPhone 6S ve iPhone SE (2016) modellerinin yeni iOS güncellemesini almayacağı iddia edilmişti. iPad cephesinde ise iPadOS 14’ü çalıştırabilen tüm iPad modellerinin yeni güncellemeyi alacağı belirtilmişti.

Haberin Devamı