Bilim - Teknoloji Apple'da bir deprem daha!
Paylaş
Apple'da bir deprem daha!

Apple, önemli isimlerini bir bir kaybetmeye devam ediyor... İşte gemiyi terk eden son isim!

Apple, son iki senedir birkaç önemli üst düzey yöneticisini kaybetti. En önemli değişiklik, "iPod'un babası" olarak bilinen Scott Forstall'ın Ekim 2012'de Apple'dan gönderilmesiyle gerçekleşmişti.

Haberin Devamı

Şimdi ise bir başka üst düzey yönetici olan Greg Christie, Apple'a hizmet verdiği 20 senenin ardından firmadan ayrıldı. Apple İnsan Arayüzü Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Christie, iPhone için geliştirdiği "kaydırarak açma" ile ve iOS 7 tasarım takımına liderlik yapmasıyla tanınıyor.

9to5mac'in haberine göre Christie, Jony Ive hem donanım, hem de yazılıma karışmaya başlamadan önce tüm tasarım işinden sorumluydu ve Craig Federighi'ye rapor veriyordu. Ancak 2012'deki sarsıntının ardından Ive daha da güçlü hale gelince Christie ve Ive sıkça karşı karşıya gelmeye başladılar.

9to5Mac'in raporunun ardından Apple da Christie'nin ayrılışını ve emeklilik planlarını Financial Times'a yaptığı açıklamayla doğruladı. Christie'nin Apple'dan ayrılmasıyla Jony Ive, Apple yazılım tasarımının tüm kontrolünü eline alacak.

Haberin Devamı

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Kaynak: CHIP Online