Gündem Apple'dan Çankaya'ya 'Fatih Projesi' ziyareti

Apple'dan Çankaya'ya 'Fatih Projesi' ziyareti

Paylaş
Apple'dan Çankaya'ya 'Fatih Projesi' ziyareti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Çankaya Köşkü'nde Apple'ın Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı John Couch'u kabul etti

ABD’li elektronik devi Apple’ın Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı John Couch, bugün Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, Mayıs 2012’de teknoloji dünyasının kalbi kabul edilen Silikon Vadisi’ne düzenlediği ziyarette Apple CEO'su Tim Cook ile ilk kez bir araya gelmiş ve ‘F Klavye sorunu’ ile her öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılmasını kapsayan ‘Fatih Projesi’ konuşulmuştu.

8 MİLYAR TL’LİK PROJE

Tablet bilgisayar sektöründe iPad ile açık ara önde bulunan Apple’ın patronu Tim Cook, 8 milyar TL’lik tablet projesine büyük ilgi gösteriyor. Apple, Fatih Projesi ihalesinde şartname gereği dışarıda kaldı ama ülkedeki genç nüfustan umutlu.

Gül’ün Couch ve Apple heyetiyle yapacağı görüşmede ayrıca, ürünlerde F klavyeye yer verilmesi konusu gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl yapılan görüşmelerin ardından Apple, Cumhurbaşkanı Gül’ün mobil cihazlardaki Türkçe karakter sıkıntısına eğilmişti. Şirket, kısa bir süre sonra iPhone’larda Türkçe karakterli Q, iPad tablet bilgisayarlarında ise F klavye uygulamasına geçmişti. Ancak iPad’lerdeki F klavyenin üç tuşunda hata yapılmıştı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Apple Başkan Yardımcısı John Couch’u kabulünde, Apple ürünlerinin F klavyelerindeki harf dizilimi, bazı uygulamaların Türkçe olmaması ve Türkiye’nin ana dağıtım ağında yer almaması gibi sıkıntılar da konuşuldu.

Apple heyetinde yer alan yetkililerden birinin "Türkçe klavye dahil sorunların farkındayız. Düzeltilmesi için çalışmalara başladık" açıklaması üzerine, Apple Başkan Yardımcısı Couch da, "Tim Cook’a bununla ilgili bir elektronik posta attım" diye konuştu.

8 milyar TL’lik Fatih Projesi kapsamında, Türkiye’de 5. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin tablet bilgisayar kullanması öngörülüyor.