Yaşam Apple'dan çevreci bir adım daha!

Apple'dan çevreci bir adım daha!

Paylaş
Apple'dan çevreci bir adım daha!

Apple, çevreci tutumunu bir adım daha öteye götürüyor ve mağazalarında bir değişiklik yapıyor.

Apple poşetleri yerini kağıt poşetlere bırakacak!

Apple logolu ve iple tutulan plastik Apple poşetleri uzun yıllardır kullanılıyordu. Ancak Apple’in içerisindeki şirket içi bir yazışmada bu uygulamanın son bulacağı paylaşıldı. 12 Nisan tarihi itibariyle Apple Store’larda artık kağıt poşet verilecek. Bu yazışmanın görüntüsünü aşağıda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

9to5Mac isimli site aracılığı ile basına sızan bildiri “Elveda plastik, merhaba kağıt” başlığına sahip. Doğayı korumak adına bundan böyle Apple mağazalarında %80 oranında geri dönüştürülmüş materyallerden üretilen kağıt poşetler verilecek. Apple, mağazalarına öncesinde plastik poşet stoğunun bitirilmesini söylüyor. Yeni poşetlerin ise iki farklı boyda olacağı bilgisi paylaşılıyor. Aslında kağıt veya karton poşet Apple için bir yenilik değil çünkü Apple Watch için özel olarak hazırlanan poşet zaten bu şekilde üretiliyordu. Ancak şimdi tüm poşetlerde bir geçiş yapılacak.

Geçtiğimiz ay iPhone SE ve iPad Pro 9.7 cihazlarının duyurulduğu etkinlikte Apple, yenilenebilir enerjiye dikkat çekmişti. Firma, veri merkezleri ve üretim tesislerinde %100 oranında yenilenebilir enerji kullandığını dile getirmişti. Tüm operasyonun ise %87 oranında yenilenebilir enerjiden faydalandığı, bu oranın da kısa süre içerisinde %100 olacağının sözü verilmişti. Ürün kutuları da %99 oranında geri dönüştürülmüş materyallerden üretiliyor. Dolayısıyla Apple artık çevreyi koruma konusunda eskisine oranla çok daha aktif görünüyor.

Haberin Devamı

WhatsApp Uçtan Uca Şifreleme özelliği nedir?