Bilim - Teknoloji Apple’dan yıl içinde hedeflerinize ulaşmanız için 21 uygulama tavsiyesi
Paylaş
Apple’dan yıl içinde hedeflerinize ulaşmanız için 21 uygulama tavsiyesi

Senenin ilk ayında herkes bu sene neleri daha iyi ve daha farklı yapabileceğini düşünüyor. Mobil uygulamalar ise size hedeflerinize ulaşma yolunda destek olabilir. Apple da bu doğrultuda yeni normal içerisinde çalışmak, öğrenmek, bağlantıda kalmak, formunuzu korumak ve daha pek şeye ulaşmanız için bazı uygulamaları listeledi.

Bu sene farklı olacak ve kendinize bakmaya zaman ayırmak daha önemli hale geliyor. Kimileri için öz bakım, güvendiğin bir profesyonele terapiye gitmek, yeni insanlarla tanışmak ve arkadaş edinmek anlamına geliyor. Kimileri ise daha içedönük bir yaklaşım benimseyerek meditasyon yapıyor, uykularını almaya özen gösteriyor veya günlük tutuyorlar. Hangi kişisel gelişim yöntemini seçtiğin fark etmez; bu uygulamalar, sağlıklı alışkanlıklar edinmene yardımcı olabilir. Fitwell Kişisel Egzersiz Koçun uygulaması ile profesyonel koçlarla egzersiz yapabilirsin. Meditopia: Meditasyon App ile günlük hayatın içinde karşılaştığımız konularla ilgili farklı pek çok meditasyona ulaşabilir ve stresten uzaklaşabilirsiniz. WaterMinder ile gün içinde su içmeyi unutmamayı sağlayabilir, Sleep Cycle- Sleep Tracker ile uyku düzeninizi kontrol edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Formda kalmak için tavsiyeler

Evde daha çok kaldığınız bu dönemde egzersiz ve esneklik uygulamalı önem kazanıyor. Glo, Yoga Studio, Asana Rebel:Get in Shape gibi favori uygulamalarını kullanarak duruşunu iyileştirebilir ve esnekliğinizi artırabilirsiniz. Ayrıca kendinize en uygun fitness planını ularak evde egzersizlerini aksatmadan zinde kalabilirsiniz. Yüksek şiddetli aralıklı antrenmanlar ile kalp atışını yükselterek daha hızlı kalori yakmak istiyorsan 7 Minute Workout- Seven ya da Nike Training Club uygulamalarını kullanabilirsiniz. 5K Runner: Couch to 5K Trainer ile koşuya daha kolay başlayabilir ve kademeli olarak hız ve mesafeni ayarlayabilirsiniz. Hem zihinsel hem de fiziksel bir disiplin olan yogaya başlamayı düşünüyorsan Yoga Studio: Mind & Body uygulamasını deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni alışkanlıklar edinmek için uygulamalar

Bu sene artık o hep istediğiniz yeni alışkanlıkları edinmenin tam zamanı. Daha düzenli beslenmek, her gece 10 dakika kitap okumak mı istiyorsunuz? İyi alışkanlık edinmek için motivasyon gerekir, başlamak ve devam ettirmek için bu uygulamalar sana yardımcı olabilir. StepsApp Adım Sayar ile o hayalini kurduğun günde 10 bin adımı atabilir, Done: A Simple Habit Tracker ile hedeflerini belirleyerek sağlıklı rutinlerle istediğin alışkanlıkları hayatınıza sokabilirsiniz. Kwit ile bu sene artık sigarayı bırakabilir, Blinkist ile her gün 15 dakika ayırarak istediğin kitabın özetini okuyabilir ve Punkt: One sentence journal ile artık yazmaya başlayabilirsiniz.

Küçük işletmenizi büyütmek için uygulamalar

Bu uygulamaları kullanarak iş stratejilerini gözden geçirebilir, başarılı bir pazarlama planı yapabilir, daha iyi bir yönetici olabilirsiniz. Weebly şık şablonlarla kendi websiteni kurabilmen için gerekli araçları sunarken, Microsoft To Do uygulaması planlarını ve teslim edilmesi gerekenleri izlemeni sağlıyor. Canva uygulaması ile şık logo tasarımları yapabilir, Shopify ile işletmenizi istediğiniz yerden yönetebilirsiniz.

Sanattan uzaktan kalmamanız için uygulamalar

Geçen sene eskisi kadar müze ve galeri gezememiş olabilir ama bu sene koltuğunuzda rahatça oturarak mobil cihazınız ile Türkiye’nin birbirinden değerli müzelerini rehber eşliğinde gezer gibi detaylı keşfetmeye başlayabilirsiniz. Sanal Müze uygulaması onlarca müzeyi aynı platformda topluyor. Ayrıca yetenekli sanatçılar keşfetmek ve sanat tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler Daily Art uygulaması ile ilham veren bir sanat eserini dilediğin zaman inceleyebilirsiniz.

Haberin Devamı