Bilim - Teknoloji Apple'ın ardından Samsung da telefon kutularından kulaklık ve şarj aletini çıkarıyor
Paylaş
Apple'ın ardından Samsung da telefon kutularından kulaklık ve şarj aletini çıkarıyor

Apple'ın iPhone kutularından kablolu kulaklık ve şarj aletini çıkarmasının ardından Samsung da yeni akıma ayak uydurdu. Samsung, 2021 başında Samsung Galaxy S21 ile kutularından kulaklık ve şarj aletini çıkarıyor.

Apple, kısa süre önce iPhone 12 modelleriyle telefon kutularına sadece bir Lightning / USB-C kablo koyacağını açıklamıştı. Hatta yeni üretilen iPhone 11, iPhone SE 2020 ve iPhone XR‘ların kutusundan da güç adaptörü ve kulaklığı kaldırıldı. Samsung ve Xiaomi gibi şirket ise bu kararla dalga geçmişti. Ancak bu durum değişiyor.

Haberin Devamı

Koreli basın kuruluşu ChosunBiz'in haberine göre Samsung, Apple'ın izinden gidecek. Yani şirket Galaxy S21'in (diğer adıyla Galaxy S30) kutusuna AKG kablolu kulaklık ve 25W şarj adaptörünü dahil etmeyecek. Akıllı telefonun kutusunda sadece USB-C kablosu ve SIM kart çıkartma iğnesi yer alacak. Güney Koreli şirket bunu çevreyi korumak adına yapıyor.

Öte yandan bu hareket Samsung'un aksesuar satışlarını arttıracak. Galaxy Buds Live, 45W USB-C hızlı şarj adaptörü ve Wireless Charger Duo kabosuz şarj istasyonu satışlarının hareketlenmesi bekleniyor.

Yeni Galaxy S serisi Galaxy S21, Galaxy S21+ ve Galaxy S21 Ultra modellerinden oluşacak. Samsung'un yeni telefonları Ocak 2021 tarihinde tanıtacağı söyleniyor.

Haberin Devamı