Kırklareli Apullu, pancar işleme üretimini 250 bin tona çıkarıyor

Apullu, pancar işleme üretimini 250 bin tona çıkarıyor

Paylaş
Apullu, pancar işleme üretimini 250 bin tona çıkarıyor

Apullu, pancar işleme üretimini 250 bin tona çıkarıyor

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi Alpullu beldesinde bulunan Alpullu Şeker Fabrikası, önümüzdeki yıl pancar işleme üretimini 250 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kazıcı, fabrika yöneticileriyle Kırklareli Valisi Osman Bilgin'i ziyaret etti. Vali Bilgin , Kırklareli Valiliği olarak bölgede şeker pancarı üretimine her zaman katkıda bulunarak destek olduklarını, çiftçilerin şeker pancarı ekimine daha fazla ağırlık vermelerini gerektiğini söyledi. Bilgin, "Babaeski ilçemize bağlı Alpullu beldesinde bulunan Türkiye'nin ilk şeker üretimini yapan şeker fabrikamızın üretimine destek olmak için valilik olarak her zaman hazırız. Geçtiğimiz 2018 yılında 16 bin ton pancar işleyen fabrikada 2019 yılında 89 bin ton pancar işlenmesi ülkemiz ve bölgemiz açısında da sevindirici bir haber. Yapılan üretimle hem bölge halkımıza hem ülkemize büyük katkı sağlamakta. Trakya çiftçimiz artık tarlalarında pancar üretimi yaparak kendi ekonomilerine güç katmakta, yaptıkları üretimlerle ülke ekonomisini kalkındırmaktadırlar.Ben buradan Valilik olarakta desteklediğimiz pancar üretimine tüm çiftçilerimizin ve halkımızın destek vermelerini, böylelikle tarımsal alanda kırsal kalkınmada daha da ileriye gideceğimizi düşünüyorum" dedi.
Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kazıcı, 2020 yılında 250 bin ton pancar işlemeyi hedeflediklerini belirterek, geçtiğimiz yıllarda çiftçilerin yaptıkları pancar üretimlerinde fabrika olarak hepsini satın aldıklarını tarlalarında hiçbir pancar bırakmadıklarını söyledi. Üretim esnasında çiftçilere tohum, gübre, sulama, bakım, sökme ve nakliye konularında destek olduklarını söyleyen Kazıcı, şimdiye kadar tüm ödemelerin çiftçilere yapıldığını ve fabrika olarak çiftçilere verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı