Merkez Ar-Ge Proje Pazarı 2019’da ödüller sahiplerini buldu

Ar-Ge Proje Pazarı 2019’da ödüller sahiplerini buldu

Paylaş
Ar-Ge Proje Pazarı 2019’da ödüller sahiplerini buldu

Ar-Ge Proje Pazarı 2019’da ödüller sahiplerini buldu

MERSİN,(DHA)- MERSİN’de bu yıl 12’incisi düzenlenen ‘Ar-Ge Proje Pazarı 2019’ etkinliğinde dereceye giren projelere ödülleri verildi.
Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Ar-Ge Proje Pazarı 2019’ projesi sona erdi. Projenin Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kapanış törenine, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Erol Yaşar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretim üyeleri, sanayiciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Çamsarı, “Bizlerin yapması gereken, hiç durmadan pratikte hayata geçecek yeni ve orijinal fikirler üretmektir. Son yıllarda ülke olarak bunun değerini çok iyi anladık. Yeni fikirlerimizle yerli üretimimiz ne kadar artarsa dışarıda o kadar güçlü ve söz sahibi oluruz. Üniversiteler, Teknoparklar ve Girişimcilik Merkezleri bu anlamda çok önemli. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu fikirlerin ülkemize hayırlı olmasını dilerim’’ dedi.
Konuşmaların ardından plaket takdimi gerçekleştirilirken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından düzenleme ve değerlendirme kurulu üyelerine teşekkür belgesi verildi. Ar-Ge Proje Pazarı 2019’da birincilik ödülü Ali Baran Narin, Aşkın Nur Suvar ve Okan Coşar tarafından hazırlanan silika nano partikuller malzemelerde ve tekstil ürünlerinde hidrofobik yüzey oluşturma projesine verildi. Birincilik ödülü rektör Çamsarı tarafından takdim edildi.
Plaket ve ödül takdiminin ardından moderatörlüğünü TOBB Mersin Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Merve As’ın yaptığı panele geçildi. ‘Girişimciliğin Zorlukları ve Kolaylıkları’ başlıklı panelde Girişim Limanı Yöneticisi Selahattin Ciritci, Alse Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılıç ve Nanodev Sciencetific Genel Müdürü Dr. Okan Öner Ekiz konuşmacı olarak yer aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı