Yöresel bir lezzet: Arabaşı çorbası tarifi

Yöresel bir lezzet: Arabaşı çorbası tarifi

Konya, Karaman, Yozgat gibi İç Anadolu şehirlerinde oldukça fazla tüketilen arabaşı çorbası tarifi, yöresel bir tariftir. Sevdiklerinize hazırlamak için arabaşı çorbası tarifi arıyorsanız "Arabaşı çorbası tarifi, arabaşı çorbası nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

13 Haziran 2020, Cumartesi 17:57 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yöresel lezzetler arasında en çok tercih edilenlerden birisi olan arabaşı çorbası tarifi, oldukça lezzetli bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için arabaşı çorbası tarifi arıyor ya da arabaşı çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "Arabaşı çorbası tarifi, arabaşı çorbası nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Arabaşı çorbası tarifi

Arabaşı çorbası malzemeleri

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 7 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 20 gram tereyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Un

Arabaşı çorbası yapılışı

5 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu tencereye koyarak kaynatın. Kabın içine 1 su bardağı un, 2 bardak soğuk su koyun ve topaklanmadan karıştırın. Karışımı, kaynattığınız suya yavaş yavaş dökün. Kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru tepsiye dökün ve biraz soğumasını bekleyin. 1 saat de buzdolabında dinlendirin. Ardından hamuru kare şeklinde kesin. Tencereye 1 çay kaşığı salça koyun ve sulandırın. Tavukları, kırmızı pul biberi, tuzu içine ekleyin ve tavuk yumuşayana kadar pişirin. Ardından pişen tavukları da parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. Bir tavada tereyağını eritip üzerine un ekleyin. Salça ve pul biberi de ekleyerek 3 dakika kadar kavurun. Bu karışımı tavukların üzerine dökerek 5 dakika daha pişirin. Çorbayı servis kasesine alın, içine hazırladığınız hamurdan koyun. Üzerine limon suyu gezdirerek nane serpebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün bayram menüsü (14 Mayıs 2021)