Gündem Aracına aldığı mülteci çocuğu tehdit eden kişi yakalanınca 'Şakaydı' dedi!

Aracına aldığı mülteci çocuğu tehdit eden kişi yakalanınca 'Şakaydı' dedi!

Paylaş
Aracına aldığı mülteci çocuğu tehdit eden kişi yakalanınca 'Şakaydı' dedi!

Yalovada, Afganistan uyruklu bir genci arabasına alıp ölümle tehdit eden ve çektiği videoyla sosyal medyada büyük tepki gören kişi, ihbarlar üzerine yakalanınca 'Şakaydı dedi. Şubat ayında, işçinin karnına basıp "Türk’ün Suriyeli’den intikamı" diyen adam da gözaltına alınınca 'Şakalaştık' demişti

Önceki gün sosyal medyada büyük tepki çeken videoda; kimliği belirsiz bir kişi, aksanından mülteci olduğu anlaşılan genci otomobiline alıp, "Seni nasıl öldüreyim" diye tehdit ediyordu. Görüntüyü çeken kişi ayrıca videodaki gence "Benim ülkemde ne arıyorsun", "20 lirayı ver seni öldürmeyeyim", "Seni öldüreyim mi paranı mı alayım" gibi sözler sarf ederek tehditler savuruyordu.

İZLEYİP İHBARDA BULUNDULAR


Zanlı tarafından kayda alınan görüntü, on binlerce kez paylaşıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları da durumu cumhuriyet savcılıklarına bildirdi. Sosyal medya kullanıcıları ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘yağma’, ‘tehdit’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçlarının işlendiğini belirterek çocuğun ve videoyu çeken zanlının bulunmasını talep etti.

ÖNCE TEHDİT EDİLEN KİŞİYİ BULDULAR, SONRA DA TEHDİT EDENİ


Sosyal medyadaki görüntüye Yalova Emniyet Müdürlüğü ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü de duyarsız kalmadı. Yalova Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi, yapılan titiz çalışma ile Yalova’nın Altınova ilçesinde Afgan uyruklu olduğu belirlenen genci buldu ve kendisini tehdit eden kişiyi gözaltına aldı.




Yalova emniyetinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Görüntülerin Yalova ilimizde kayıt altına alındığının tespit edilmesi üzerine gece boyunca detaylı ve titiz bir çalışma yürütülmüştür. Yapılan çalışma ile A.A. isimli şahıs Altınova ilçesinde yakalanmıştır. Şahıslar, Asayiş Şube Müdürlüğümüze intikal ettirilmiş ve gerekli adli işlemler başlatılmıştır."

ZANLI: ŞAKA AMAÇLI ÇEKTİM PİŞMANIM


Videoyu çektiği tespit edilen A.A. ise ilk sorgulamasında videoyu şaka amaçlı çektiğini, Afgan uyruklu genci ise Altınova ilçesindeki büyükbaş hayvan çiftliğinde çalıştırdığını söyledi. Afgan uyruklu olduğu belirlenen Hüdaverdi Rozmuhammed (20) adlı gencin ise Türkiye’ye illegal girişte bulunduğunu, kimliksiz ve pasaportsuz olduğunu söylediği öğrenildi.

Öte yandan, görüntüye sosyal medyadan tepki yağmasının üzerine A.A.’nın bir görüntü daha çektiği, burada da olayın şaka olduğunu belirttiği bildirildi.

A.A., Yalova Adliyesi’ne götürülürken de pişman olduğunu ve olayın şaka olduğunu söyledi.


BİR BENZERİ DAHA YAŞANMIŞTI! O DA 'ŞAKA' DEMİŞTİ





Geçtiğimiz şubat ayında, İzmir’de Suriyeli işçinin karnına ayağıyla basarak “Türk’ün Suriyeli’den intikamı” notuyla sosyal medyada paylaştıktan sonra “Şaka yaptım” diyen adam gözaltına alınmıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, kişi hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, işkence’ suçlarından adli işlem başlatılan 39 yaşındaki Hasan Kartal, ‘Şafak Kartal’ ismiyle kullandığı Facebook hesabından 16 Şubat’ta iş arkadaşı Suriyeli Mustafa Ş.’yi (28) yere düşürüp üzerine tekmeyle bastığı bir fotoğraf paylaşmıştı.



Suriyeli işçinin üzerine basıp 'Türk'ün intikamı' diyen Hasan Kartal serbest


Bornova ilçesinde bulunan Ayakkabıcılar Sitesi’ndeki bir imalathanede çalışan Kartal, “Türk’ün Suriyeli’den intikamı” notuyla paylaştığı fotoğrafın altına gelen bir yoruma da “Sabah işe geç gelmenin cezasını kestim” cevabını vermişti.


'GÜN İÇİNDE DEFALARCA ŞAKALAŞIRIZ'!


Kartal, kendisinin işveren olmadığını, Suriyeli Mustafa’yla kalite kontrol bölümünde üç-dört aydır birlikte çalıştıklarını söylemişti.

Olayın şaka olduğunu savunan Kartal, “Gün içinde defalarca şakalaşırız. Ben bu fotoğrafı şakalaşırken çektim. Paylaşıp paylaşamayacağım konusunda çekişirken, fotoğrafı Facebook hesabımdan paylaştım. Yazdığım başlık hatalı oldu. O şekilde yazmamam gerekirdi. Ancak olayın içinde şiddet yok. Sadece şakalaşma var” diye konuşmuştu.