Yaşam Aracıyla köpeği ezen sürücü gözaltına alındı

Aracıyla köpeği ezen sürücü gözaltına alındı

Paylaş
Aracıyla köpeği ezen sürücü gözaltına alındı

Başkent'te sosyal medyadaki paylaşımlar ekipleri harekete geçirmişti. Aracıyla köpeği ezen sürücü yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, Çankaya ilçesinde bir aracın köpeği ezerek kaçma görüntülerinin sosyal paylaşım sitelerinde "Artık yanınıza kalmasın bu yaptığınız" başlıklı paylaşımlarla yer alması üzerine, görüntülerdeki 06 ZIS 72 plakalı hafif ticari aracın sürücüsünün R.Ü. olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, R.Ü'yü gözaltına aldı.

Araç sahibi R.Ü. ifadesinde, Yakupabdal köyünün çıkışında bulunan çeşmede su içmek için durduğunu ve o esnada kadınların gelerek kendisine hakaret ettiklerini, olay yerinden hızla ayrılmak istemesiyle köpeğe çarptığını, bilinçli olarak yapmadığını ifade etti.

Olay yerinin jandarma bölgesi olması sebebiyle R.Ü, emniyetteki işlemlerinin ardından Çankaya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edilecek.

O ANLARA ŞAHİT OLAN HAYVENSEVER NURHAN DURU: BİZ ORADA FARKLI BİR AMACININ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Ankara’nın Çankaya ilçesinde geçtiğimiz günlerde otomobiliyle geri gelirken bir köpeği ezerek öldüren şahıs gözaltına alındı. O anlara şahit olan hayvansever Nurhan Duru, “Geri geri giderken arkasına bile bakmadı ve bir canımızı katletti. Biz orada farklı bir amacının olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Patili Dağ mevkisinde yaklaşık 7 senedir ikamet eden ve hayvanseverliği ile tanınan 50 yaşındaki Nurhan Duru, elinden gelen tüm imkanları seferber ederek sokak köpeklerine sahip çıkmaya çalışıyor. Hayvansever Duru, kızı Simay Duru ile birlikte yaz kış demeden hava şartları ne olursa olsun çevredeki köpekleri kendi elleriyle besliyor. Patili Dağ’da kendi imkanlarıyla köpek barınağı yapan ve sokak köpeklerine orada sahip çıkmaya başlayan Duru, kızı Simay Duru ile geçtiğimiz günlerde köpeklere yemek yedirmek için kendi imkanlarıyla yaptıkları barınağa gidince bir şok yaşadı. İkili, iddiaya göre köpeklerin bulunduğu alanda R.Ü.’nün pantolonunu diz kapaklarına kadar indirdiğini gördü. Bunun üzerine anne ve kızı sinir krizi geçirdi. Köpeklerin bulunduğu alana tuvaletini yaptığını iddia eden R.Ü. bir anda panikledi ve 06 ZIS 72 plakalı arabasına binerek geri geri alandan ayrılmak isterken bir köpek tekerin altında kaldı ve öldü.

"Besleme alanımıza gittiğimizde bir kişiyi pantolonunu diz kapağına kadar indirdiğini gördük"

O anları yaşayan hayvansever Nurhan Duru, "Biz Yakup Abdal Mahallesi’nde kendi imkanlarımızla sokak canlarına derman olmaya çalışıyoruz. Her sabah ve akşam beslememizi yapıyoruz. O akşam çok çirkin bir olayla karşılaştık. Besleme alnımıza gittiğimizde bir kişiyi gördük. O kişi pantolonunu diz kapaklarına kadar indirmişti. ‘Burada ne yapıyorsun’ diye sordum. Bizi görünce hemen toparlandı ve ‘çişimi yapıyorum’ dedi. Ben o bölgeye et ve mama döküyorum. O mamaları benim canlarım yiyor. Bu ne kadar doğru olabilir?" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

R.Ü.’nün orada tuvalet yapmadığını iddia eden Duru, "Orayı kontrol ettim ve zerre kadar çiş yoktu etrafta. Biz orada farklı bir amacının olduğunu düşünüyoruz. Çiş yapan insan korkup kaçmaz ve açıklama gereği duyar. Bizi görünce son sürat arabasına bindi. Geri geri giderken arkasına bakmadı. Orada ne yazık ki bir canımızı katletti. O canımız orada hayatını kaybetti. Bir hayvanın canı bu kadar ucuz olmalı. Şahıs şuan yakalandı. Sonuçları bekliyoruz. İnşallah adaletimiz ona gerekli cezayı verir" şeklinde konuştu.