Spor Arda Turan, Barcelona'ya imza attı

Arda Turan, Barcelona'ya imza attı

Paylaş
Arda Turan, Barcelona'ya imza attı

Dünya devi Barcelona'ya 41 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Arda Turan, yeni takımıyla sözleşme imzaladı. Yıllık 8 milyon Euro kazanacak olan Arda, daha sonra Katalanlar'ın mabedi Nou Camp'ta kendisini bekleyen binlerce taraftarın karşısına çıkacak

Atletico Madrid’de 4 sezon top koşturduktan sonra hayallerinin takımı olduğunu belirttiği Barcelona’ya transfer olan Arda Turan, yeni kulübüyle 5 yıllık sözleşmeye imza atmak için İspanya’ya gitti. Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçağa binen Arda, 18.00’de Katalonya’nın başkentine indi, 19.00’da da yeni takımının fotoğraf çekimine katıldı. Bilindiği üzere milli futbolcu, 41 milyon Euro bonservis bedeliyle Katalan ekibine gitmişti. Arda’nın yıllık 8 milyon Euro kazanacağı açıklanmıştı. Barcelona tarihinin en pahalı 4. transferi olmayı başaran 28 yaşındaki oyuncunun, keyfinin oldukça yerinde olması dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan yetenekli orta sahanın transferini isteyen Luis Enrique’nin Arda’yı takıma kazandıran başkan Bartemou’ya özel olarak teşekkür ettiği öğrenildi.

Arda Turan, saatler 11.00'i gösterdiğinde kendisini Barcelona'ya bağlayan 5 yıllık sözleşmeye imza attı. İmzaların ardından yeni formasıyla birlikte poz veren Arda'nın oldukça heyecanlı olduğu gözüktü.

6 numarayı giyecek!

Haberin Devamı



Bugün Katalan ekibine imza atacak olan Arda’nın forma numarası en merak edilen konulardan biriydi. Milli takımda bir dönem giydiği 14 numaralı forma Javier Mascherano’ya, 10 numara ise dünya futbol efsanesi Lionel Messi’ye ait olunca başarılı futbolcunun, Barcelona efsanesi Xavi’den boşalan 6 numaralı formayı giyeceği iddia edildi.

"Birlikte ağladık"


Menajeri Ahmet Bulut, Barça’nın teklifini ilettiğinde Arda’nın büyük şok yaşadığını ve ancak 5-6 gün sonra kendisine geldiğini söylerken, dünkü tanıtım sonrası, birbirlerine sarılıp, birlikte mutluluk gözyaşı döktüklerini vurguladı.

ARDA'NIN SEYİR DEFTERİ

6 Temmuz/Saat: 22.10


Arda Turan, dünya devi Barcelona’ya transfer oldu.

Dün/Saat: 14.30

Milli futbolcu, Barcelona’ya imza atmak için Atatürk Havalimanı’ndan hareket etti.

Dün/saat: 18.00

Arda, Barcelona’ya indi ve Katalan ekibinin yetkilileri, milli futbolcuyu havalimanında karşıladı.

Bugün/Saat: 11.00

Arda, Barcelona’yla özdeşleşen Nou Camp’ta bugün, kendisini kulübüne 5 yıllığına bağlayan sözleşmeye imza attı.

Bugün/Saat: 12.30

28 yaşındaki futbolcu, Bordo- Mavili formayla taraftara tanıtılacak.

24 bin forma satıldı

Barcelona’ya transferi bütün dünyada yankı uyandıran Arda Turan’ın formaları satışa çıkmıştı. Katalan taraftarların büyük ilgi gösterdiği formaların, ilk belirlemelere göre 24 bin adet satıldığı öğrenildi. Bu sayının gün geçtikçe artması bekleniyor. 85 Euro olan formaların, kulübe getirisi ise 2 milyon 40 bin Euro oldu.

Haberin Devamı