Spor Arda Turan Kilis’e davet edildi

Arda Turan Kilis’e davet edildi

Paylaş
Arda Turan Kilis’e davet edildi

Danimarka Mülteciler Konseyi ile Kilis Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği Suriyeli ve Türk çocukları ortaklaşa futbol oynadı. Türk ve Suriyeli çocukların Barcelona ve Milli Takımın ünlü yıldızı Arda Turan ile futbol oynamak istediklerini ifade etmesi üzerine Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Arda Turan’ı Kilis’e davet ettiklerini söyledi

Program nedeniyle Söğütlüdere Stadyumunda bir etkinlik düzenlendi. Suriyeli ve Türk çocuklar ’’Ortak buluşma zemininiz spor” projesi kapsamında futbol oynadı. Sahada mücadele eden çocuklar ile tribünleri dolduran çocuklara futbol topu dağıtıldı.

Maç sonrası Türk ve Suriyeli çocukların Barcelona ve Milli Takımın ünlü yıldızı Arda Turan ile futbol oynamak istediklerini ifade etmesi üzerine Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Arda Turan’ı Kilis’e davet ettiklerini söyledi.

Danimarka Mülteciler Konseyi DRC Türkiye Temsilcisi Martine Wiyyenevre, ’’Kilis Belediyesi ile Valiliğin şimdiye kadar göstermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. İnsanı yardım çeşitli şekillerde gerçekleşebilir. Bu proje bunların en güzel örneklerinden bir tanesidir. İnsanlara hizmet amacıyla ancak ve ancak beraber çalışarak ulaşabiliriz. Özellikle Kilis halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise yaptığı konuşmada insanlığın tarih buyunca iki dil kullandığını hatırlatarak, “Birisi insanlığı öldürmüş bitirmiş, savaşın dili olmuştur. Bir tanesi de umudun, barışın paylaşmanın, güzelliğin dili olmuştur. Oda birlikte yaşama, paylaşma kültürüdür. Bizim kültürümüzde iyilikler, paylaşarak artar, kötülükler ise paylaştıkça azalır, Bizde 21 yüz yılın en kötü, en vahşi olayı olan Suriye’deki soy kırımına karşı insanlığın etkili dili olan, vicdandaki iyilik duygusu olan paylaşımı tercih ettik. Türkiye olarak Suriyeli kardeşlerimize yüreğimizi açtık. Evimizi, yurdumuzu açtık. Ben buradan tüm dünyaya seslenmek istiyorum.

Lütfen yanı başımızdaki savaşı durdurun, burada çocuklar, kadınlar, bitkiler ölmesin, buradaki insanlar kendi yurtlarına dönsünler. Eğer bu mümkün değilse, Kilis’in Türkiye’nin yaptığına destek olan, özellikle Birleşmiş Milletlerin özellikle büyük devletlerin acilen bu savaşı dindirmesi, yaralarını sarması, Türkiye’nin yaptığı Kilis’in yaptığı, bu insanlık adına onur verici hareketi desteklemeleri gerekiyor. Umudun, barışın ana kenti olan Kilis, kendi nüfusundan fazla Suriyeli kardeşine evini aşığını, kucağını açtı, onlara baş tacı etti” diye konuştu.

Haberin Devamı