Futbol Arda Turan ve Sacha Boey'in sakatlıklarında son durum ne? Galatasaray'dan yeni açıklama
Paylaş
Arda Turan ve Sacha Boey'in sakatlıklarında son durum ne? Galatasaray'dan yeni açıklama

Galatasaray Erkek Futbol Takım Doktoru Dr. Yener İnce, Arda Turan'ın düz koşulara başladığını belirtirken Sacha Boey'in ise kendisi için belirlenen test programlarında performans ekibinin istenilen verimi alamadığını ve bu sebepten dolayı oyuncunun sahalara dönmesi konusunda biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Galatasaray Erkek Futbol Takım Doktoru Dr. Yener İnce, Arda Turan ve Sacha Boey’in sakatlık durumlarıyla ilgili olarak kulüp televizyonunda bilgilendirmede bulundu.

Haberin Devamı

“ARDA KOŞULARA BAŞLADI, BEKLEDİĞİMİZ CEVABI ALDIK”

Arda Turan’ın iyileşme sürecinin iyi gittiğini ve koşulara başladığını vurgulayan İnce, “Takımımızda ufak tefek toplam iki tane oyuncu sıkıntısı var. Hafta içi olan sakatlıkları bugüne kadar maçlara çok şükür yetiştirebildik. Onlarda sıkıntı yaşamadık ama yararlanamadığımız iki tane oyuncumuz var. Arda kardeşimizin deltoid ligament dediğimiz ayak bileği iç yan bağlarında ciddi anlamda, tama yakın bir yırtılma söz konusuydu. Cerrahi sınırlarda bir yırtılma söz konusu olduğu halde ameliyatsız nasıl çözebileceğimiz ve en kısa yoldan nasıl tekrar takıma kazandırabileceğimiz konusunda bir strateji belirledik. Çok iyi gidiyor çok şükür. Bugün koşulara başladı. Beklediğimiz cevabı aldık. Gayet iyi gidiyor şu an için” dedi.

Haberin Devamı

“BOEY’İN DAHA SAĞLIKLI DÖNMESİ İÇİN ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR”

Sacha Boey için bir test programı uyguladıklarını ve performans ekibinin bu testlerde istediği sonuçları alamadığını söyleyen İnce, “Sasha Boey ile ilgili olarak bilgi eksikliğinden dolayı çok fazla spekülasyon yapılıyor. Sanıyorum bilgi eksikliğinden; çünkü herkesin bir fikri var ama konuyla ilgili bilgisi yok. Sevgili kardeşimizi normal şartlarda oynatabilmek için performans ekibimiz tarafından gerçekleştirilen belli bir test programı söz konusu. Bu test programını tam anlamıyla tamamlayamadığında çok büyük risk oluşuyor. Çünkü oyuncu çok yüksek hızlarda koşan ve hızıyla oynayan bir oyuncu. Sosyal medyada sakatlık konusunda iki-üç hafta söylemleri oluyor ama bu söylemler hiçbir zaman resmi ağızdan, bizim tarafımızdan ifade edilmiyor. O yüzden lütfen sevgili Galatasaray taraftarının bizim söylediklerimizi önemsemesini, ciddiye almasını rica ediyorum. Böyle bir süre vermek hiçbir zaman mümkün değil. Oyuncunun fizik yapısından kas yapısına kadar, psikolojik dediğimiz, yani mikroskop altında incelediğinizde gördüğünüz yapısına kadar değişiklik gösteriyor. Özellikle Sasha gibi çok yüksek patlayıcı kuvveti olup da çok hızlı koşan oyuncularda belli bir zaman vermek çok daha zor. Çünkü bu oyuncular ligin çok üstünde ortalama hızlara çıkıyorlar. Bizim için önemli olan bu hızlara çıktığında problem yaşamaması. O yüzden performans ekibimiz bu testlerde istediğimiz sonuçları görmediği için ve aynı zamanda buralarda ufak tefek daha başka sıkıntılar ortaya çıktığını gördüğümüzden dolayı oyuncunun daha sağlıklı dönmesini sağlamak adına belli bir zamana ihtiyacımız var” diye konuştu.

Haberin Devamı

“BİRAZ ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

Boey’in antrenmanlara maksimum kuvvetle çıkmaması halinde daha uzun süreli bir sakatlık yaşayabileceğinin altını çizen Yener İnce, “Çok istekli, çok hırslı, çok genç, ve çok dinamik bir oyuncu. O yüzden maksimum kuvvetle yapacağı egzersizleri yapabilir hale gelmesi lazım. Aksi taktirde daha uzun süre kaybedeceğiz. Galatasaray'ın yatırım yaptığı ve çok kıymet verdiği bir oyuncu. Bu yüzden seyircimizden de biraz anlayış bekliyoruz. Performans ekibimizle beraber üzerinde çalışıyoruz. O testlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamasından sonra ancak Sacha’nın oynaması mümkün olacak. Şimdiden bir süre vermek istemiyorum. Çünkü test sonuçlarında %100 pozitif sonuç almadan kardeşimizi oynatma şansımız yok” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA)