Spor Arda'da korkulan oldu

Arda'da korkulan oldu

Paylaş
Arda'da korkulan oldu

Antalya maçında yeniden sakatlanan Galatasaraylı Arda Turan için resmi siteden açıklama yapıldı

Galatasaray’da sakatlık Arda Turan’ın yakasını bir türlü bırakmak bilmiyor. İlk kez 7 Eylül’de deplasmanda oynanan Belçika millimaçında sakatlanan Arda’nın uzun süre inkar edilse de sonra ‘Pubis’ olduğu belirlendi.

Bunun üzerine Milli Takım ve Cimbom’un Hollandalı hocaları Hiddink ile Rijkaard’ın arası açıldı. Yaklaşık 3 ay sonra 11 Aralık’taki G.Birliği maçıyla sahalara geri dönen genç kaptan, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Antalya mücadelesinde yeniden sakatlandı.

"PUBİS DEĞİL" DENİLDİ

Tedavisi süren ve “Kasığından sakat, pubis değil” denilen Arda için resmi siteden “Arda’nın yapılan tetkik ve kontrollerinde, sol kasığında belirgin olmak üzere çift taraflı karın kaslarının alt yapışma yerinde zorlanma saptandı ve tedavisine başlandı” açıklaması yapıldı.

Kulüp doktorları bir açıklama yapmaktan kaçınırken ortopedistler “Sitedeki açıklama Arda’nın pubis olduğunun resmi göstergesidir. Ne kadar zamanda iyileşeceği hakkında bir açıklama yapmak yanlış olur. Ancak sezonu bile kapatma riski bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Şimdi Galatasaray teknik heyeti ve yönetimi, Arda hakkında verilecek kesin kararımerakla beklemeye başladı. Genç yıldızın durumu ciddiyse, operasyon geçirmesi bile gündeme gelebilir.

PUBİS NEDİR?

Sporcularda kasık bölgesinde görülen aşırı kullanım sakatlıklarından biridir. Uyluk iç yan kaslarının kasığa yapıştığı bölgede ağrı ile kendini gösterir.

Bu bölgede hem karın kasları hem de uyluk iç yan kasları, kasıkta pubis kemiğine yapışır. Tendon hasarı yanında asıl olarak pubis kemiği içinde ödem gözlenir.

Tedavisi uzun ve sabır gerektiren bir süre alır. Çok ilerlemiş vakalarda cerrahi yolla tedavi de yapılır. Uzmanlara göre, hastalığın temel nedeni yetersiz egzersiz ve kaslara yapılan aşırı yüklenme.

Haberin Devamı