Spor Arda'dan çok gizli imza

Arda'dan çok gizli imza

Paylaş
Arda'dan çok gizli imza

Galatasaray yönetimi, Arda Turan'ın 31 Mayıs 2012'de bitecek olan mukavelesini gizli bir operasyonla 2013'e uzattı

Sarı-kırmızılı yönetim, yıldız futbolcunun 31 Mayıs 2012'de bitecek olan mukavelesini gizli bir operasyonla 2013'e uzatarak, Futbol Federasyonu'na gönderdi. Cim-Bom böylece gelecekte Arda için Avrupalı devlerle yapacağı pazarlıkta elini güçlendirdi

Lig TV’de yayınlanan “21” isimli programa katılan Arda Turan 1 ay sonra sahalara döneceğini açıkladı. Yıldız futbolcu, “Tribünde oturmak daha zor, sıkıntılı. Maçlarda insanın içi içini yiyor” dedi.

Milliyet gazetesinden Nevzat Dindar'ın özel haberine göre, Galatasaray Yönetimi, Kaptan Arda Turan'ı sağlama aldı. Sarı-kırmızılılar, her konuda anlaşma sağlanan yıldız futbolcunun yaklaşık 19 ay sonra bitecek olan sözleşmesini 2013'e kadar uzattı.

31 MAYIS 2013'TE BİTECEK

Cim-Bom'un, Arda ile 31 Mayıs 2013'e kadar nikah tazelemesi sevinç yarattı. Sarı-kırmızılılar, yenilenen sözleşmeyi önceki gün Futbol Federasyonu'na gönderdi. 2013'e uzatılan sözleşmeyle ilgili bilgiler federasyonun bilgi ekranında da yer aldı. TFF tarafından hemen işleme konulan yeni sözleşme 1 Haziran 2012 tarihinde başlayacak ve 31 Mayıs 2013'e kadar geçerli olacak.

Galatasaray, 23 yaşındaki kaptanına geçen yıl yaptığı yüzde yüzlük zammın ardından yeni sözleşme karşılığında tavan fiyat uyguladı. Buna göre Arda, 2012-2013 sezonunda yıllık 3.2 milyon euro alacak. Geçen yıl 1 milyon euroluk ücretini 2 milyon euroya çıkaran genç yıldız, böylece Elano ile birlikte takımın en fazla para kazanan isimleri arasına girecek.

Haberin Devamı

YÖNETİM KOZU KAPTI

Galatasaray bu gizli operasyonla kaptanın yaklaşık 1.5 yıl sonra serbest kalma ihtimalini ortadan kaldırdı. Sarı-kırmızılı yönetim aynı zamanda gelecekte Avrupa'nın dev kulüpleriyle yapılacak pazarlıkta önemli bir kozu eline geçirmiş oldu.

Sezon başında Galatasaray'da kalma kararı alarak Avrupa'ya gitme hayallerini erteleyen Arda en geç 2 yıl içinde yurt dışına açılma hesapları yapıyor.