Spor Arena'da gol düellosu: 3-3

Arena'da gol düellosu: 3-3

Paylaş
Arena'da gol düellosu: 3-3

Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray, evinde Medipol Başakşehir'i konuk etti. Devresi 2-0 yenik kapatan Cim Bom pes etmedi ve Yasin (2) ile Selçuk'un golleriyle maçı 3-3'lük eşitlikle tamamladı

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 24. haftasında Galatasaray, sahasında Medipol Başakşehir ile kozlarını paylaştı.
Karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya ilk düdüğü çaldı ve kritik maç başladı...

Dengeyi Visca bozdu

Müsabakanın 5. dakikasında Başakşehir öne geçmeyi başardı. Sol kanattan yapılan orta sonrası ceza alanında topla buluşan Mahmut Tekdemir sert vurdu, Sarı-Kırmızılı kaleci Cenk Gönen kurtardı. Dönen topu iyi takip eden Edin Visca arka direkte tamamladı ve konuk takım üstünlüğü yakaladı: 0-1.

Yasin uzaktan vurdu


Mücadelenin 19. dakikasında Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin, ceza sahası dışından vuruşunun yaptı, fakat top kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

Penaltı itirazları...

Haberin Devamı



Maçın 20. dakikasında misafir takımın deneyimli ismi Emre Belözoğlu, ceza sahasına giren Sarı-Kırmızılı futbolcu Lukas Podolski'ye müdahalede bulundu. Yerde kalan Alman oyuncu ve takım arkadaşları bu pozisyon sonrası penaltı bekledi. Ancak hakem Yankaya devam dedi.

Sneijder'e sarı kart


Dakika 23'te sol kanatta baskı yapan Wesley Sneijder, rakip oyuncu Marcio Mossoro'ya faul yaptı. Cim Bom'un Hollandalı yıldızı bu pozisyon sonrası sarı kart gördü.

Bekir çizgiden çıkardı


Karşılaşmanın 31. dakikasında Galatasaray skoru eşitlemeye çok yaklaştı. Sağ kanattan çizgiye inen Martin Linnes ortasını açtı. İyi yükselen Yasin kafa vuruşunu yaptı ama savunmada Bekir İrtegün topu çizgiden çıkardı.

Selçuk, Volkan'a takıldı

Haberin Devamı



Mücadelenin 33. dakikasında Aslan bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası dışına açılan topa Selçuk İnan gelişine çok sert vurdu, kaleci Volkan son anda kornere çeldi.

Wesley hedefi buldu ama...


Müsabakanın 37. dakikasında Sarı-Kırmızılı ev sahibi ekip kaleyi karşıdan gören pozisyonda frikik kazandı. Serbest vuruşta topun başına geçe Sneijder sert vurdu. Kaleci Volkan, Hollandalı yıldızın sol köşeye gönderdiği meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Batdal önce kaçırdı, sonra attı!


Maçın 41. dakikasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Mossoro uzak direğe yerden pasını aktardı. O bölgede bulunan Mehmet Batdal son anda şutunu çekti, kaleci Cenk gole izin vermedi.

Dakika 43'te ise bir fırsat daha yakalayan Başakşehir'in forveti bu kez hata yapmadı. Doka Madureira'nın açtığı ortaya iyi yükselen Batdal'ın kafa vuruşu sonrası kaleci Cenk'in müdahalesi yetersiz kaldı: 0-2.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü konuk takımın 2-0'lık üstünlüğüyle noktalandı.

Aslan'da ilk değişiklik

Mücadelede ikinci yarı başladı. Galatasaray'da teknik direktör Orhan Atik, ilk değişikliğini Jason Denayer'i oyundan çıkararak yaptı. Belçikalı savunmacının yerine giren isim Semih Kaya oldu.

Yasin maça ortak etti

Maçın 54. dakikasında Yasin, attığı golle farkı bire indirdi. Sol kanattan çizgiye kadar inen Olcan Adın içeri ortasını açtı. Topa beklemeden vuruşunu yapan milli futbolcu fileleri havalandırdı ve takımı Galatasaray'ı maça ortak etti: 1-2.

Taraftarlar stadı terk ediyor


Müsabakada Galatasaray yenik duruma düştüğünden bu yana Sarı-Kırmızılı yönetim ve futbolcuları tezahüratlarla protesto eden taraftarlar, 61. dakikada stadı terk etmeye başladı. Kale arkasındaki bir grup taraftar önce stattan ayrıldı, yaklaşık 5 dakika sonra ise geri döndü.

Şahane bir gol!

Galatasaray, 71. dakikada skoru eşitledi! Tekrar sahneye çıkan Yasin Öztekin, ceza sahası dışından çok şık vurdu. Mahmut'a çarpan top sağ köşeden ağlarla buluştu: 2-2.

Sneijder yokladı

Dakika 77'de Sneijder uzak mesafeden şansını denedi. Sol köşeye gelen topu kaleci Volkan direk dibinden çıkardı.

Visca yine sahnede

Maçın ilk golünü atan Visca, 82. dakikada bir kez daha sahne aldı. Art arda yaptı harika çalımlarla ceza alanına giren Başakşehirli futbolcu, takımını yeniden öne geçirdi: 3-2.

Selçuk dengeledi, sevinmedi


Aslan, 86. dakikada Umut Bulut'un yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Beyaz noktaya gelen kaptan Selçuk hata yapmadı: 3-3.

Taraftarların yoğun şekilde protesto ettiği Sarı-Kırmızılı orta saha oyuncusu attığı gol sonrası sevinmedi.

Haberin Devamı