Dünya 'Ariel Şaron' mesajı ülkeyi karıştırdı

'Ariel Şaron' mesajı ülkeyi karıştırdı

Paylaş
'Ariel Şaron' mesajı ülkeyi karıştırdı

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'in İsrail'in eski Başbakanı Ariel Şaron'un ölümünün ardından 'Büyük İsrail lideri, mükemmel askeri komutan' şeklindeki yorumu, muhalefetteki Sol Parti ile Yeşiller Partisi milletvekillerinin tepkisini çekti

Ariel Şaron'un ölümünün ardından İsveç Dışişleri Bakanı Bildt, resmi Twitter hesabından, "Büyük İsrail lideri", "Mükemmel askeri komutan, aynı zamanda barışın önemini kavramış akıllı bir devlet adamı" diye yazdı. Bildt'in bu övgü dolu cümleleri, kısa süre içinde çok sayıda tepki aldı.

İsveç Yeşiller Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Kaplan, 1982 yılında Lübnan'da Sabra ve Şatilla mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin katledilmesinden Şaron'un da dolaylı olarak sorumlu olduğunu ifade etti ve Bildt'in bu yazısının çok büyük bir trajedi olduğunu yazdı.

'FİLİSTİNLİLERİN KATLİAMINDAN SORUMLU'


İsveç Sol Parti milletvekili ve dış ilişkiler sözcüsü Hans Linde de Bildt'in Şaron'u öven mesajının dikkat çekici ve kışkırtıcı olduğunu belirtti. Linde, Bildt'in Filistinlilerin katliamından sorumlu insanı övdüğünü ve kutladığını kaydetti. Şaron'un bütün Filistin halkını sınır dışı etmeyi savunan bir kişi olduğunu dile getiren Linde, Bildt'in bu açıklaması ile İsveç'e zarar verdiğini bildirdi.



Ariel Şaron'un 1982 yılında İsrail Savunma Bakanı olduğunu hatırlatan Linde, bu tarihte İsrail'in Lübnan'da iki büyük mülteci kampında kalan Filistinli sığınmacılara karşı katliam yaptığını söyledi.

AA

Haberin Devamı