Siyaset Arınç HSYK ile ilgili soruları yanıtladı
Paylaş
Arınç HSYK ile ilgili soruları yanıtladı

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Arınç açıklama yaptı

Yeniden yargılanma hükümet konusu değil, o yüzden ele alınmadı.

HSYK KANUNU

HSYK'yı içeren konu Adalet komisyonunda görüşülüyor. Kanun teklifidir. Görüntüleri izledim. Bunları tartışmaya gerek yok. Daha önce de bunları gördük. Bazıları uçan tekme atıyor. Ağızlarından çıkanları duymuyorlar. Bunlar vekilliğe yakışmıyor. Orada bulunanların büyük kısmının bir tartışma içinde olduğunu görüyoruz. Yakışmıyor bu görüntüler. Tayvan ve Ukrayna'da da oluyor. Ama biz TBMM'yiz. Bu görüntüler hoş değil. CHP'ye de sesleniyorum.
Siz buna benzer olaylarda komisyon üyesi olmayanlarla birlikte komisyonu bastınız. Bu görüntülerde onların da payı var. Zeyit Aslan'ı öne çıkarırsanız, Kamer Genç ortaya çıkar. Bir teklifin görüşmesinde engellemeya çalışmayı hoş görmüyorum. Anayasa'ya aykırılık konusu ağızlara sakız olmaktan çıkarılmalı. Yasama'nın yapacağı her türlü tasarruf yargının denetimine tabi. Bu Cumhurbaşkanına gidecek. Anayasa'ya aykırı ise iade edecek. Ayrıca Anayasa Mahkemesi de inceleyecek. 110 milletvekili de gidebilir. Anayasaya aykırı der nedenini anlatırsınız. Elinizdekini fırlatmazsınız.

KÖŞK'TEKİ ZİRVE

Muhalefet liderlerini kabul etti sayın Gül. Sadece Kılıçdaroğlu konuştu diye biliyorum. HSYK'nın ilgili kanunu ile çalışma devam ediyor. Öncelik bu. Sayın Cumhurbaşkanı'nın liderle ne görüştüğünü bilmiyorum. HSYK ile ilgili kanun teklifini geri çekme mümkün değil.

FEZLEKELER

Bakanlarla ilgili fezleke geldi. Adalet Bakanı Bozdağ bugün açıkladı. Bine yükseldi. Fezlekeler adalet bakanlığına yeni gönderildi. TBMM'ye henüz gelmedi. 950 diye biliyorum gelen fezleke sayısı.

ERBİL - BAĞDAT - ANKARA TRAFİĞİ

Kuzey Irak'taki petrolün başka ülkeler tarafından satılmasında Bağdat hükümetiyle Erbil'in mutabakatı gerekiyor.

HSYK'NIN YAPISI

Gazeteci: HSYK'da Yargıtay'ın kadrosu değişecek mi?
Arınç: Bu saçmalıklara inanmayın.

YENİDEN YARGILAMA

Önceden üretilmiş, sahte olmuş deliller varsa onlar incelenir. Sayın Metin Feyzioğlu'nun fikirlerine ters düşecek şeyler söylebilirim. Ama sizin önünüzde bunu tartışmayacağım. Ortada Feyzioğlu'nun fikirlerinden başka fikir yok.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN DUBAİ SEYAHATİ

Gazeteci: Sayın Erdoğan mitingde Zekeriya Öz'ü mü söyledi? Yurt dışı seyahati için.
Arınç: Sayın Başbakan isim vermedi. Gezenler var dedi. Yarası olan gocunur.

Haberin Devamı

KATILIM BANKALARI VE HSYK

3 devlet bankasıyla pazarlık yaptık. En yüksek faizi verene verdik. bunu söylerken yüzüm kızarıyor farkındasınız.

Beş kişilik HSYK'nın Türkiye'ye neler yapacağını gördük. Yürütmenin yargıya müdahalesi olamaz. Türkiye'nin tarafsız yargıya ihtiyacı var. Evel Allah bağımsızlıkta yargının üstüne yok.