Siyaset Arınç'a "köstebek" benzetmesi
Paylaş
Arınç'a "köstebek" benzetmesi

Arınç'a "köstebek" benzetmesi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a yönelik eleştirilerde bulunarak, "Suikast yapacaklardı gibi iddialarla gündemi değiştirmeye çalışarak, TSK'yı baskınlarla, aramalarla yıpratmaya çalışıyorlar. Bülent Arınç, TSK içerisinde köstebek gibi dolaşmaya ihtiyaç mı duyuyor" dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Afyonkarahisar Merkez İlçe Kongresi´ne katılan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a yönelik suikast iddialarıyla gündemin değiştirilmeye çalışıldığını ve TSK´nın yıpratılmaya çalışıldığını iddia eden Ünlütepe, "Arınç'ın sokağında gözaltına alınan 2 subay için suikast yapacaklardı gibi iddialarla gündemi değiştirmeye çalışarak, TSK'yı baskınlarla, aramalarla yıpratmaya çalışıyorlar. Bülent Arınç, TSK içerisinde köstebek gibi dolaşmaya ihtiyaç mı duyuyor" diye konuştu.

Hükümetin de TSK´nın açıklamalarına güvenmeyerek yeni açıklamalarla gündem değiştirmeye çalıştığını öne süren Ünlütepe, sözlerini şöyle tamamladı: "Son zamanlarda hükümet adeta TSK ile yarışa girmiş gibi. TSK adına açıklama yapan Genelkurmay Başkanı´nın açıklamalarına inanmayan başta Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Bülent Arınç, Tokat´ta yapılan saldırıdan sonra Genelkurmay´ın ´PKK terör örgütü kanlı saldırıyı yapmıştır´ açıklamalarına inanmayıp `acaba saldırının arkasında başka gruplar mı var' diye açıklamalarda bulunuyorlar. Sizlerin elinde başka istihbaratlar mı var? Ya da belgeler mi var? Eğer varsa da bunu neden kamuoyuyla paylaşmıyorsunuz."

Haberin Devamı

DHA